Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen. Schil de asperges op een plank met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Draai de asperges steeds een slag. Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af.
Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper. Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal. Leg de zalmfilet in het midden in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover. Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges. Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier. Schuif de schaal in de oven. Schakel de oven in op 180 °C en laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden.
Lekker met gekookte krieltjes in de schil.