Het vlees in blokjes van ca. 3-cm snijden. Bloem met peper en zout mengen en het vlees hiermee bestuiven. De bakboter verhitten in een stoofpan, het vlees hierin rondom dicht laten schroeien en uit de pan nemen.
De uiensnippers in het achtergebleven braadvet glazig laten worden. Het vlees met uitgelekt vocht terugdoen in de pan en het lauwe bier en bouillon (zoveel toevoegen dat het vlees net onderstaat) in de pan schenken. Laurierblaadjes, tijm, peterselie, azijn en basterdsuiker toevoegen.
De korstjes van het brood snijden en het brood met de mosterd besmeren. Het brood bij het vlees in de pan doen en het geheel aan de kook brengen. Het vlees op een klein vuur in 2 ½ á 3 uur gaar laten worden. Het vlees uit de pan nemen, laurierblaadjes, tijm en peterselie verwijderen, het vocht enigszins inlaten koken en vervolgens pureren. Het vlees terug in de saus doen even aan de kook laten komen. Snel afkoelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.
Foto: © gkrphoto/Shutterstock.com