Boeuf Bourguignon met rode kool

Ingrediënten

  • 1000 gr rundstoofvlees (vers)
  • 2000 gr Boeuf Bourguignonsaus(08150K)
  • 250 gr zilveruitjes (uit pot of bilk)
  • 250 gr mini champignons (uit pot of blik)
  • 250 gr wortel (plakjes)
  • 200 gr boeuf bourguignon 
  • 200 gr rode kool
  • 300 gr aardappelpuree
  • 5 gr Peterselie (06061K)
  • 1000 gr rundstoofvlees (vers),
  • 2000 gr Boeuf Bourguignonsaus(08150K),
  • 250 gr zilveruitjes (uit pot of bilk),
  • 250 gr mini champignons (uit pot of blik),
  • 250 gr wortel (plakjes),
  • 200 gr boeuf bourguignon ,
  • 200 gr rode kool,
  • 300 gr aardappelpuree,
  • 5 gr Peterselie (06061K)

Benodigheden

  •  aluminium ovenbakjes

Bereiding

  • Snijd het rundvlees mooi fijn. Meng het vlees, de saus, de groente allemaal door elkaar en trek het vacuüm in portie die in de winkel handig zijn om te gebruiken. Laat het geheel minimaal 12 uur marineren, zodat het vlees de kans krijgt om de smaken van de saus op te nemen. Daarna het mengsel 10 tot 12 uur sous vide garen op een tempratuur van 80-85°C graden. Terugkoelen in koud stromend water en in de koelcel. 

  • Zet de aluminium ovenbakjes klaar op de werkbank. Vul deze met de boeuf bourguignon en leg de rode kool er op. Vul het bakje af met aardappelpuree. Voor een mooie presentatie doe je dit met een spuitzak. Plaats het gerecht 10 minuten in een oven van 180 °C om de puree kleur te geven. Als decoratie (fijn)gesneden peterselie over de schotel strooien.

Terug naar boven