Alle ingrediënten afwegen. Uien schillen, elk in 8 gelijke parten verdelen. Tomaten wassen, harde kern verwijderen en in parten snijden. Okra’s wassen en de steeltjes eraf snijden. Knoflook pellen en uitpersen. Peterselie wassen en droog slaan, de blaadjes van de stelen plukken en fijnhakken. Verhit de olijfolie in een grote stoofpan met deksel; vlees aan alle kanten snel aanbakken en stukken ui en tomaat erbij doen. Na ca. 10 minuten de bouillon aan het vlees toevoegen en, met het deksel op de pan, 45 minuten op laag vuur laten stoven. Dan okra’s en knoflook toevoegen en de massa nog 15 tot 20 minuten stoven, tot de okra’s gaar zijn en het vocht in de pan is gebonden. Peper en zout naar smaak toevoegen. Het gerecht na het garen eerst snel wat laten afkoelen en meteen daarna in de koelcel verder afkoelen en doorkoelen. Neem oven –of magnetronbakjes. Vul die met 300 tot 400 gram lamsragoût met okra’s’ afgarneren met de fijngehakte bladpeterselie. Eventueel met daarnaast het gerecht in een zwarte schaal (met gekookte rijst ernaast). Werk met schone gereedschappen.
Het bakje in oven of magnetron plaatsen en verhitten volgens de gebruiksaanwijzing voor oven/magnetron.
Het gerecht kunnen we ook uitstorten op een bord en in een voorverwarmde oven van 80˚C gedurende 30 minuten verwarmen (het product blijf zo langer warm op tafel).
Het gerecht moet door en door verwarmd zijn. Serveren met rijst.