Mexicaans Kalfsvlees met gedroogde pruimen

Ingrediënten

  • Winkelklaar kalfsvlees van de borst (zonder vet), in blokjes van 4 cm gesneden.
  • 15 gram keukenzout
  • 5 gram zwarte peper
  • 150 gram ontpitte gedroogde pruimen
  • 200 gram krachtige rode wijn
  • 200 gram fijngesnipperde ui
  • 3 teentjes uitgeperste knoflook
  • 250 gram tomaten, ontveld en in vieren
  • 50 gram olie
  • 300 gram vleesbouillon
  • Winkelklaar kalfsvlees van de borst (zonder vet), in blokjes van 4 cm gesneden.,
  • 15 gram keukenzout,
  • 5 gram zwarte peper,
  • 150 gram ontpitte gedroogde pruimen,
  • 200 gram krachtige rode wijn,
  • 200 gram fijngesnipperde ui,
  • 3 teentjes uitgeperste knoflook,
  • 250 gram tomaten, ontveld en in vieren,
  • 50 gram olie,
  • 300 gram vleesbouillon

Bereiding

  • Laat de pruimen 2 uur weken in de rode wijn. Ontvel de tomaten, snijd ze kruiselings in en dompel ze even onder in heet water. Pel ze, verwijder de steeltjes en snijd de tomaten in vieren Weeg alle ingrediënten af.

  • Verhit de olie in een stoofpan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Neem het vlees uit de pan. Breng ui en knoflook in de pan en fruit die glazig in de resterende olie. Doe het vlees weer in de pan en voeg tomaat en pruimen samen met de rode wijn toe. Giet vervolgens de vleesbouillon erbij tot het vlees net onder staat. Voeg peper en zout toe en laat de massa ongeveer 1 ½ uur sudderen in een half afgesloten stoofpan tot het vlees zacht en gaar is en de saus is ingedikt. Laat de massa snel afkoelen opeen koele plaats en meteen daarna doorkoelen in de koelcel.

  • Presenteer dit gerecht in stenen bakken. Zorg voor goed gevulde schalen en schone uitscheplepels. Presenteer het gerecht daarnaast ook in oven -/magnetronbakjes met 1 vakje; 300 á 400 gram kalfsvlees met gedroogde pruimen.

  • Magnetron: het bakje in de magnetron plaatsen; magnetron 700w, folie inprikken, daarna verwarmen Au bain marie: Verwarmen met gesloten folie, niet koken. Oven: Oven voorverwarmen op 180˚C, in bakje, pannetje of ovenschaal 25 minuten verwarmen. Het gerecht moet door en door verhit worden.

Terug naar boven