Torentje van Hollandse garnalen met avocadocrème

Ingrediënten

  • 2 grote aardappelen, geschild
  • ½ sjalotje, fijngesnipperd
  • 2 kleine zoetzure augurkjes, in blokjes
  • 1 eetlepel mayonaise
  • ½ theelepel Worcestershiresaus
  • 1 rijpe avocado, geschild en ontpit
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel tabasco
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 300 gram Hollandse garnalen
  • 4 plukjes Frisée
  • Peper en zout
  • Bieslook  
  • 2 grote aardappelen, geschild,
  • ½ sjalotje, fijngesnipperd,
  • 2 kleine zoetzure augurkjes, in blokjes,
  • 1 eetlepel mayonaise,
  • ½ theelepel Worcestershiresaus,
  • 1 rijpe avocado, geschild en ontpit,
  • 1 eetlepel crème fraîche,
  • 1 theelepel citroensap,
  • ½ theelepel tabasco,
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • 2 eetlepels rode wijnazijn,
  • 1 theelepel mosterd,
  • 300 gram Hollandse garnalen,
  • 4 plukjes Frisée,
  • Peper en zout,
  • Bieslook  

Benodigheden

  • Ringvorm 10 cm Ø

Bereiding

  • Kook de aardappelen in lichtgezouten water beetgaar en laat 
afkoelen.
Hak de aardappel in kleine blokjes en meng met het sjalotje en de augurken. Voeg peper, eventueel wat zout, mayonaise en de Worcestershiresaus toe. Zet koel weg.
Pureer de avocado met de crème fraîche, het citroensap en de tabasco.
 Vermeng voor de dressing de olijfolie, wijn-azijn en de mosterd.


  • Plaats in een ringvorm op een bord een bodempje aardappelsalade en leg daarop een laag garnaaltjes. Schep er vervolgens een lepel avocadocrème over. Haal de ring weg en beleg met wat decoratieve sla en bieslook en besprenkel met de dressing.

Terug naar boven