Tarbot met sinaasappelboter, knolselderijpuree en kokosmelk

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 4 tarbotfilets
  • 1 sinaasappel
  • 400 gr knolselderij
  • 1 dl kokosmelk
  • 10 gr bieslook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gr boter
  • Peper en zout
  • Voor 4 personen,
  • 4 tarbotfilets,
  • 1 sinaasappel,
  • 400 gr knolselderij,
  • 1 dl kokosmelk,
  • 10 gr bieslook,
  • 1 eetlepel olijfolie,
  • 150 gr boter,
  • Peper en zout

Bereiding

  • Met dit visje weten wij wel raad! Voor dit recept heb je helemaal niet veel ingrediënten nodig, je staat hierdoor minder lang in de keuken en kunt dus meer tijd door brengen met jouw gasten. Ook is dit een leuk voorgerecht met de feestdagen, denk hierbij aan Sinterklaas, kerst en oudjaarsavond. Met een gerecht leuk opmaken kom je natuurlijk al heel ver!

  • Snijd de bieslook fijn. Was de sinaasappel en droog af. Verwijder de schil met een dunschiller en snijd in fijne reepjes. Blancheer de sinaasappelreepjes 1 minuut in kokend water en laat uitlekken. Pers de sinaasappel.

  • Verwarm de knolselderijpuree, kruid met peper en zout en meng er de kokosmelk door. Bak de tarbotfilets 3 minuten aan elke kant in de olijfolie. Haal de vis uit de pan en houd warm.

  • Giet het sinaasappelsap in de pan van de vis en laat dit inkoken. Klop er de in blokjes gesneden boter door met een garde. Kruid met peper.

  • Lepel de sinaasappelboter rond de knolselderijpuree. Strooi de bieslook en grof zeezout over de tarbot. 

Terug naar boven