Gebakken kippenbouten met tarwebier

Ingrediënten

  • Kippenbouten met vel, winkelklaar gemaakt.
  • 10 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 10 gram Bloem
  • 100 ml Room
  • 100 gram Vers mager doorregen spek, in reepjes gesneden
  • 100 gram Zilveruitjes, uit glas
  • 500 ml Tarwebier
  • 1 gram Tijm
  • 2 Laurier blaadjes
  • 100 gram Boter om in te bakken
  • Kippenbouten met vel, winkelklaar gemaakt.,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 10 gram Bloem,
  • 100 ml Room,
  • 100 gram Vers mager doorregen spek, in reepjes gesneden,
  • 100 gram Zilveruitjes, uit glas,
  • 500 ml Tarwebier,
  • 1 gram Tijm,
  • 2 Laurier blaadjes,
  • 100 gram Boter om in te bakken

Bereiding

  • Wentel de bouten door de bloem en bak ze knapperig aan in (50 gram) hete boter in een stoofpan. Strooi er de peper en het zout over. Begiet ze met het tarwebier, voeg de tijm en de laurierblaadjes toe en laat sudderen gedurende 30 minuten tot de bouten gaar zijn. In een andere pan (50 gram) boter verhitten er bak de uitjes en het spek licht krokant. Neem de kippenbouten uit de pan en giet het vocht door een puntzeef. Voeg de room bij het kookvocht en laat even goed  inkoken tot saus dikte. Meng de gebakken uitjes en het spek bij de saus giet de saus bij de kippenbouten. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen

  • Presenteer deze gebakken kippenbouten met tarwebier in een mooie schaal in de toonbank, met eventueel aardappelpuree bij. Of in oven of magnetron bakjes vul het bakje met gebakken kippenbouten met tarwebier, vul eventueel een ander bakje met aardappelpuree. Afgarneren met fijngehakte verse kervel. Verhitten kan in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit het gerecht in pannetjes, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is).Verhit de aardappelpuree een pannetje op het vuur bij matige hittebron eventueel wat boter of melk toevoegen om de puree wat smeuïger te maken. Borden goed voorverwarmen en op de  borden serveren.

Terug naar boven