Wentel de bouten door de bloem en bak ze knapperig aan in (50 gram) hete boter in een stoofpan. Strooi er de peper en het zout over. Begiet ze met het tarwebier, voeg de tijm en de laurierblaadjes toe en laat sudderen gedurende 30 minuten tot de bouten gaar zijn. In een andere pan (50 gram) boter verhitten er bak de uitjes en het spek licht krokant. Neem de kippenbouten uit de pan en giet het vocht door een puntzeef. Voeg de room bij het kookvocht en laat even goed inkoken tot saus dikte. Meng de gebakken uitjes en het spek bij de saus giet de saus bij de kippenbouten. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen
Presenteer deze gebakken kippenbouten met tarwebier in een mooie schaal in de toonbank, met eventueel aardappelpuree bij. Of in oven of magnetron bakjes vul het bakje met gebakken kippenbouten met tarwebier, vul eventueel een ander bakje met aardappelpuree. Afgarneren met fijngehakte verse kervel. Verhitten kan in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit het gerecht in pannetjes, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is).Verhit de aardappelpuree een pannetje op het vuur bij matige hittebron eventueel wat boter of melk toevoegen om de puree wat smeuïger te maken. Borden goed voorverwarmen en op de borden serveren.