Speciaal gevuld varkensgehakt met eivulling

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 650 gr winkelklaar varkensgehakt, zonder kruiden
  • 80 gr quark
  • 75 gr uien
  • 60 gr fijne diepvries erwten
  • 80 gr winter wortelen
  • 5 eieren
  • 100 gr gekookte schouderham
  • 300 gr aardappelen
  • 50 gr knolselderij
  • 50 gr peterseliewortel
  • 50 ml melk
  • 2 tomaten
  • 30 gr geraspte Edammer kaas
  • 2 gr verse tijm
  • 200 ml kalfsfond
  • 20 gr boter
  • 1 snufje nootmuskaat, peper en zout
  • Voor 4 personen,
  • 650 gr winkelklaar varkensgehakt, zonder kruiden,
  • 80 gr quark,
  • 75 gr uien,
  • 60 gr fijne diepvries erwten,
  • 80 gr winter wortelen,
  • 5 eieren,
  • 100 gr gekookte schouderham,
  • 300 gr aardappelen,
  • 50 gr knolselderij,
  • 50 gr peterseliewortel,
  • 50 ml melk,
  • 2 tomaten,
  • 30 gr geraspte Edammer kaas,
  • 2 gr verse tijm,
  • 200 ml kalfsfond,
  • 20 gr boter,
  • 1 snufje nootmuskaat, peper en zout

Bereiding

  • Vier eieren negen minuten koken, in koud water laten schrikken,schillen en droog maken. Wortelen en uien schillen, fijn hakken. Tomaten vel verwijderen, pitjes verwijderen, vruchtvlees in partjes snijden, de ham in heel kleine blokjes snijden.

  • Varkensgehakt met een ei, quark, wortelen, uien en ham, snufje zout en peper heel goed mengen tot er een lichte binding is verkregen. Een stuk aluminiumfolie (zo groot dat de gehakt massa er goed inpast) met de glanzende zijde naar boven, met olijfolie met kwastje bestrijken het gehakt er ruim op verdelen, de kaas er over strooien, de gekookte eieren naast elkaar in het midden erop leggen en de massa dicht rollen (opletten: de folie niet mee inrollen), daarna de folie sluiten en de beide uiteinden dicht draaien. De gehakt rol in een schaal leggen met iets water en in een voorverwarmde oven bij 170˚C 25 tot 30 minuten garen.

  • Aardappelen, peterseliewortel en knolselderij schillen, klein snijden en in water met iets zout gaar koken, afschudden en laten uit dampen. Aardappelen en groenten met een pureeknijper in de hete melk knijpen, de boter toevoegen en met zout, peper en nootmuskaat opsmaak brengen en met een houtenlepel de massa glad roeren.  

  • Tomaten partjes in heten olijfolie aanbakken. De kalfsfond toevoegen, met tijm,zout en peper kruiden en op warme borden presenteren. De aardappelpuree  ernaast dressen, het gebraden gehakt in plakken snijden over de borden verdelen, met fijngehakte tijm garneren.

Terug naar boven