Spaghetti met gevulde rundvleesrolletjes

Ingrediënten

  • Voor 12 porties:
  • 24 Lange dunne plakjes verse rosbief (circa 40 gram per stuk; dikte van vinkenlapjes)
  • 800 gram Gedroogde spaghetti
  • 20 gram Mosterd
  • 200 gram Geraspte oude Goudse kaas
  • 150 gram Boter
  • 1 liter Rode wijn
  • 2 dl Runderbouillon
  • 100 gram Slagroom
  • 5 gram Peper
  • 10 gram Keukenzout
  • Voor 12 porties:,
  • 24 Lange dunne plakjes verse rosbief (circa 40 gram per stuk; dikte van vinkenlapjes),
  • 800 gram Gedroogde spaghetti,
  • 20 gram Mosterd,
  • 200 gram Geraspte oude Goudse kaas,
  • 150 gram Boter,
  • 1 liter Rode wijn,
  • 2 dl Runderbouillon,
  • 100 gram Slagroom,
  • 5 gram Peper,
  • 10 gram Keukenzout

Benodigheden

  • 24 Houten cocktailprikkers

Bereiding

  • Bestrijk één kant van de plakjes rosbief met een kwastje zeer licht met wat mosterd en strooi daarover wat geraspte kaas. Rol de plakjes stevig op en zet ze vast met een cocktailprikker.

  • Verhit boter en bak de vleesrolletjes in circa 6 minuten rondom bruin. Neem de vleesrolletjes uit de pan, verwijder de cocktailprikkers en laat de rolletjes afkoelen. Schenk de wijn, bouillon en slagroom bij de bakboter van de vleesrolletjes en roer alle aanbaksel los. Breng de saus aan de kook en laat die iets inkoken, voeg zout en peper toe.

  • Kook de spaghetti in ruim kokend water (4 liter per 500 gram) eventueel met iets zout beetgaar. Laat de gekookte pasta goed uitlekken in een vergiet. Giet er een klein scheutje olie op en roer dit er losjes door om kleven van de pasta te voorkomen.

  • Meng de spaghetti door de saus en laat de massa snel afkoelen op een koele plaats. Laat het product daarna goed doorkoelen in de koelcel. Presenteer spaghetti met rundvleesrolletjes in stenen bakken en in 1-vaks oven –en/of magnetronbakjes met 300 á 400 gram spaghetti en 2 rundvleesrolletjes. Garneer het gerecht eventueel af met fijngehakte peterselie. Werk met schone lepels en tangen; kom niet met de blote handen aan het product.

Terug naar boven