Bronforel met orecchiette

Ingrediënten

  • Voor 2 personen
  • 1 gele biet (ca. 100 gram)
  • 1 middelgrote ui
  • ½ rode chili
  • 1 citroen
  • 150 gr bronforel, zonder huid
  • 200 gr orecchiette
  • 1 bosje verse koriander
  • 25 ml olijfolie
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml visfond
  • 1 snufje zout en peper
  • Voor 2 personen,
  • 1 gele biet (ca. 100 gram),
  • 1 middelgrote ui,
  • ½ rode chili,
  • 1 citroen,
  • 150 gr bronforel, zonder huid,
  • 200 gr orecchiette,
  • 1 bosje verse koriander,
  • 25 ml olijfolie,
  • 50 ml witte wijn,
  • 100 ml visfond,
  • 1 snufje zout en peper

Bereiding

  • De gele bieten in een diepe pan met 2 liter water 30 minuten koken, dan afgieten en iets laten afkoelen. De uien schillen en in de lengte in 1 cm dunne reepjes snijden. De chili met een klein mes in de lengte halveren, en de pitjes met een mes eruit krabben en in smalle reepjes snijden. De gele bieten schillen en hetzelfde als de uien in 1 cm dunne reepjes snijden. De citroen fileren de schil met een scherp mes verwijderen en tussen de huid van de citroen in filets eruit snijden. De bronforel in 0,5 cm grote blokjes snijden. De orecchiette in zoutwater volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking garen. De koriander wassen, droog slaan en ui fijnsnijden.

  • Een grote koekenpan de olie toevoegen en verhitten. De uien daarin aanbraden. Dan  de gele bieten mee aanbakken en alles met de witte wijn en de bouillon afblussen. De vloeistof goed laten inkoken. De gekookte pasta daarna toevoegen en de in kleine blokjes gesneden bronforel toevoegen. Alles goed onder elkaar mengen. De verse chili, de koriander en de citroenfilets toevoegen. Alles met peper en zout op smaak brengen en op warme diepe borden serveren.

Terug naar boven