Spaghetti met een gemengde saus van zeebanket

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 50 gr boter
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 350 gr spaghetti
  • 3 gr fijngehakte verse basilicum
  • 300 ml droge witte wijn
  • 450 gr mosselen, schoongeboend
  • 115 gr pijlinktvis, gewassen
  • 1 gr chilipoeder
  • 350 gr verse gepelde steurgarnalen
  • 300 ml zure room
  • 50 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • Zout en vers gemalen zwarte peper
  • Voor de garnering; vers gehakte peterselie
  • Voor 4 personen,
  • 50 gr boter,
  • 2 sjalotjes, fijngehakt,
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt,
  • 350 gr spaghetti,
  • 3 gr fijngehakte verse basilicum,
  • 300 ml droge witte wijn,
  • 450 gr mosselen, schoongeboend,
  • 115 gr pijlinktvis, gewassen,
  • 1 gr chilipoeder,
  • 350 gr verse gepelde steurgarnalen,
  • 300 ml zure room,
  • 50 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt,
  • Zout en vers gemalen zwarte peper,
  • Voor de garnering; vers gehakte peterselie

Bereiding

  • Smelt de helft van de boter in een koekenpan en fruit 1 sjalotje en 1 teentje knoflook ca. 5 minuten tot ze zacht zijn. Maak de pasta volgens het voorschrift op de verpakking gaar in ruim kokend water met zout. Roer de helft van de basilicum en de witte wijn door het gefruite mengsel en breng het geheel opnieuw aan de kook. 

  • Gooi de mosselen weg die open zijn en niet dichtgaan als u er met een mes op tikt. De overige doet u in de pan; met het deksel op de pan 4 tot 5 minuten koken tot alle schelpen open zijn. Schep de mosselen met een schuimspaan op een bord, pel ze en leg ze terug in de pan. Houd enkele mosselen ongepeld apart. 

  • Snijd intussen de pijlinktvis in dunne ringentjes. Smelt de rest van de boter in een andere koekenpan en fruit de resterende sjalot en knoflook ca. 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de rest van het basilicum, de inktvis, het chilipoeder en de garnalen toe aan deze pan en bak het geheel al roerend 5 minuten tot de garnalen roze en zacht zijn geworden. elen.

  • Voeg het mosselen mengsel bij de garnalen en breng alles aan de kook. Roer er de zure room door en proef of er zout of peper bij moet. Breng het geheel bijna aan de kook en laat het 1 minuut sudderen. Roer de uitgelekte pasta met de Parmezaan door de saus tot de pasta deze geheel heeft opgenomen. Garneren met fijngehakte bladpeterselie en enkele ongepelde mosselen

Terug naar boven