Pompoen, met ponzu

Ingrediënten

  • Voor 6 personen
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 100 ml Kikkoman-sojasaus
  • 50 ml sushiazijn
  • 1 vel kombu (gedroogd zeewier) 15 x 15 cm
  • 2 flespompoenen
  • 200 ml olijfolie
  •   grof gemalen peper
  •   Maldon-zeezout
  • Voor 6 personen,
  • 1 limoen, uitgeperst,
  • 100 ml Kikkoman-sojasaus,
  • 50 ml sushiazijn,
  • 1 vel kombu (gedroogd zeewier) 15 x 15 cm,
  • 2 flespompoenen,
  • 200 ml olijfolie,
  •   grof gemalen peper,
  •   Maldon-zeezout

Bereiding

  • De pompoen is bezig aan een opmars. De Amerikanen weten het al jaren en wij komen er nu ook achter: pompoen is hartstikke lekker. Overzees worden er vaak lampionnen van gemaakt (Halloween). Van de inhoud maken we puree. Of soep en vullen daar de uitgeholde vrucht mee. Pompoen kan het hele jaar door, en een zomerse barbecue vraagt om een nog creatiever recept.

  • Maak een ponzu door limoensap, sojasaus en sushiazijn te mengen en leg hier de kombu in. Verwijder na 24 uur de kombu. Leg de pompoenen op gloeiende kolen en laat ze aan alle kanten zwart branden. Controleer de gaarheid middels een rvs-satépen die er soepel in geduwd zou moeten kunnen worden.Snijd de pompoenen open, lepel de zaadjes eruit (die kun je eventueel frituren, superlekker over dit gerecht) en lepel vervolgens het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees fijn, meng met de ponzu en breng op smaak met zeezout en peper.

Terug naar boven