Pittige Thaise rundvleescurry

Ingrediënten

  • Rundvlees van de nek, zonder vet, zenen, vellen en in blokjes van 3 x 2 x 1 cm snijden.
  • 1500 ml dunne kokosmelk
  • 70 gram suiker
  • 6 stuks verse rode chili, van zaadjes ontdoen en in reepjes gesneden
  • 100 ml sojaolie om in te bakken
  • 18 stuks gedroogde chili, grof gehakt
  • 20 stuks witte peperkorrels
  • 120 gram knoflook, schoongemaakt grof gehakt
  • 75 gram rode uien, schoongemaakt en grof gehakt
  • 50 gram schoongemaakte gember wortels, grof gehakt
  • 2 gram galanga poeder (kentjoer)
  • 2 gram sereh poeder (citroengras)
  • Bereiding pasta; alle ingrediënten met een staafmixer of mixer tot een gladde pasta maken 
  • Rundvlees van de nek, zonder vet, zenen, vellen en in blokjes van 3 x 2 x 1 cm snijden.,
  • 1500 ml dunne kokosmelk,
  • 70 gram suiker,
  • 6 stuks verse rode chili, van zaadjes ontdoen en in reepjes gesneden,
  • 100 ml sojaolie om in te bakken,
  • 18 stuks gedroogde chili, grof gehakt,
  • 20 stuks witte peperkorrels,
  • 120 gram knoflook, schoongemaakt grof gehakt,
  • 75 gram rode uien, schoongemaakt en grof gehakt,
  • 50 gram schoongemaakte gember wortels, grof gehakt,
  • 2 gram galanga poeder (kentjoer),
  • 2 gram sereh poeder (citroengras),
  • Bereiding pasta; alle ingrediënten met een staafmixer of mixer tot een gladde pasta maken 

Bereiding

  • De olie in een stoofpan verhitten, curiepasta toevoegen en 3-4 minuten goed roeren fruiten. Het gesneden rundvlees toevoegen en 5 minuten aanbraden, nu de kokosmelk toevoegen en laten koken tot het vlees zacht en gaar is. Suiker en chili reepjes toevoegen. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • Presenteer deze pittige rundvleescurie in een mooie schaal in de toonbank, met eventueel gekookte rijst erbij. Of in oven of magnetron bakjes vul het bakje met de pittige rundvleescurie, vul eventueel een ander bakje met gekookte rijst. Afgarneren met fijngehakte verse basilicum. Verhitten kan in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit het gerecht in pannetjes,  op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren( in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is).Verhit in een ander pannetje de gekookte rijst tot hij door en door verwarmd is. Borden goed voorverwarmen en op de  borden serveren. 

Terug naar boven