De blokjes varkensvlees met de varkensvlees kruiden inwrijven. De boter verhitten in een braadpan en het vlees snel aan beiden kanten bruinbakken en nog 15 minuten nabakken. De pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar koken.
Het vlees uit de pan nemen, het bakvet uit de pan gieten en hierin de saus volgens de aanwijzing op de verpakking bereiden met de bouillon en de melk zout en peper. De gorgonzola boven de saus verkruimelen en verwarmen tot de kaas is opgelost. Het vlees door de saus roeren. De pasta in een vergiet laten uitlekken, eerst de ontdooide doperwten met zo min mogelijk vocht erdoor roeren en dan de saus met het vlees, het gerecht nog even goed doorwarmen. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.
Presenteer dit gerecht in zwarte of witte stenen bakken. Breng dit gerecht ook in oven -/magnetronbakjes.
Advies voor de consument: in de magnetron verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van de magnetron, folie vooraf inprikken. Of verhit het gerecht in een pannetje, op middelhoog vuur, zeker 15 minuten, regelmatig voorzichtig omroeren. Of verwarmen in een oven van 150° Celsius tot het gerecht door en door warm is, af en toe omroeren. Borden vooraf warm maken in heet water.
Foto: © zoryanchik/Shutterstock.com