Ossenstaart stoofschoteltje

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 1 zware niet te vette ossenstaart in stukken verdelen van 5 cm dikte
  • 15 gram olijfolie
  • Bouquet gami selderij, peterselie, 2 takjes tijm, 1 ui en 1 wortel
  • Peper en zout
  • Water
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 blik tomaten
  • 15 gram tomatenpuree (ca. 1 eetlepel)
  • 2 chilipepers
  • 0,5 gram gedroogde oregano
  • 1 scheutje droge witte wijn
  • Voor 4 personen,
  • 1 zware niet te vette ossenstaart in stukken verdelen van 5 cm dikte,
  • 15 gram olijfolie,
  • Bouquet gami selderij, peterselie, 2 takjes tijm, 1 ui en 1 wortel,
  • Peper en zout,
  • Water,
  • Geraspte Parmezaanse kaas,
  • 1 ui, fijngesnipperd,
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd,
  • 1 blik tomaten,
  • 15 gram tomatenpuree (ca. 1 eetlepel),
  • 2 chilipepers,
  • 0,5 gram gedroogde oregano,
  • 1 scheutje droge witte wijn

Bereiding

  • Neem een zware soeppan. Bak de stukken staart in de hete olie even rondom bruin. Giet er water op tot alles onder staat en breng aan de kook. Schuim goed af en als de vloeistof helder blijft  het bouquet garni en peper en zout toevoegen. Laat de bouillon zo minstens 4 uur op een heel zacht pitje trekken. Neem de staart uit de pan en zeef de bouillon.

  • Voeg aan de gezeefde bouillon de ui, knoflook, tomaten, tomatenpuree, chilipepers, oregano en witte wijn toe. Laat de saus mooi inkoken.

  • Leg de stukken ossentaart in een ovenschaal en giet de saus erover. Strooi er wat parmezaanse kaas over en zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. 

  • Presenteer dit ossenstaart stoofpotje met pasta, in mooie schalen in de toonbank. Zorg voor een schone uitscheplepel en steeds goed gevulde schalen. Of in oven of magnetron bakjes met 2 vakjes. In een vakje het ossenstaart stoofschoteltje, in het andere vakje de pasta.

Terug naar boven