Runderstoof met zoete aardappelen

Ingrediënten

  • Winkelklaar mager rundvlees in blokjes van 3 cm gesneden.
  • PER KILOGRAM VLEES
  • 200 gram fijngesnipperde uien
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 liter gepelde tomaten, uit blik
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 gram ge(vries)droogde oregano
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 500 gram zoete aardappelen, in blokjes gesneden
  • 100 gram gedroogde abrikozen, in vieren gesneden
  • 900 gram (diepvries) maïs
  • 30 gram pindakaas
  • 2 goudrenetten, fijngesnipperd
  • Peper en zout
  • Winkelklaar mager rundvlees in blokjes van 3 cm gesneden.,
  • ,
  • PER KILOGRAM VLEES,
  • 200 gram fijngesnipperde uien,
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst,
  • 1 liter gepelde tomaten, uit blik,
  • 2 laurierblaadjes,
  • 1 gram ge(vries)droogde oregano,
  • 2 vleesbouillontabletten,
  • 500 gram zoete aardappelen, in blokjes gesneden,
  • 100 gram gedroogde abrikozen, in vieren gesneden,
  • 900 gram (diepvries) maïs,
  • 30 gram pindakaas,
  • 2 goudrenetten, fijngesnipperd,
  • Peper en zout

Bereiding

  • Verhit in een stoofpan met de hittebron op matige stand de olie. Doe het vlees in de pan en strooi er peper en zout over. Bak het vlees onder omscheppen aan alle kanten bruin. Pel in die tijd de uien en de knoflook. Snipper de ui fijn en voeg deze op het laatst toe. Pers de knoflook boven de pan. Laat ze ca. 2 minuten meefruiten.

  • Snijd de tomaten in stukken en voeg ze met het vocht ervan, de oregano, de bouillontabletten, peper en zout toe. Sluit de pan en de inhoud zachtjes aan de kook komen. Schil in die tijd de zoete aardappelen, was deze en snijd ze in blokjes. Snijd de abrikozen in vieren en neem de maïs uit het pak. Roer de aardappelblokjes, abrikozen, de maïs en de pindakaas door de kokende massa. Sluit de pan, zet de hittebron op matige stand en laat alles aan de kook komen.

  • Zet daarna de hittebron op lage stand en stoof ca 60 minuten, alles gaar. Controleer af en toe of er voldoende vocht aanwezig is. Schil de appels, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Snipper het vruchtvlees en roer dit 5 minuten voor het einde van de stooftijd door de massa. Breng de inhoud zonodig op smaak met peper en zout. Verwijder voor het presenteren de laurierblaadjes. Daarna snel afkoelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • Neem oven of magnetronbakjes. Vul die met 300 tot 400 gram Cuchillastoof uit Zuid-Amerika afgarneren met fijngehakte bladpeterselie. Presenteer dit gerecht in bakjes met doorkijk deksel. Eventueel met daarnaast het gerecht in een zwarte schaal. Werk met schone gereedschappen.

  • Het bakje in oven of magnetron plaatsen en verhitten volgens de gebruiksaanwijzing voor oven/magnetron. Het gerecht kunnen we ook uitstorten op een bord en zo in een voorverwarmde oven van 80˚C gedurende 30 minuten verwarmen (het product blijft met het verwarmde bord langer warm op tafel). Het product moet door en door verwarmd zijn.

Terug naar boven