Nasi Goreng

Ingrediënten

  • Mager varkensvlees of kippenvlees.
  • 1 kilogram langkorrelrijst, koken volgens de aanwijzing op de verpakking
  • 600 gram uien, pellen en in ringen snijden
  • 500 gram prei, schoonmaken en in ringen snijden
  • 350 gram winterwortel, schoonmaken en in dunnen plakjes snijden
  • 1 gram knoflookpoeder
  • 1 gram gemalen karwij (Djintan)
  • 1 gram koriander poeder (Ketoembar)
  • 1 gram Sambal Oelek
  • 5 gram Sambal Nasi Goreng (Wan Kwai)
  • 60 gram ketjap Asin
  • 10 gram keukenzout
  • 100 gram olie, om in te bakken
  • Mager varkensvlees of kippenvlees.,
  • 1 kilogram langkorrelrijst, koken volgens de aanwijzing op de verpakking,
  • 600 gram uien, pellen en in ringen snijden,
  • 500 gram prei, schoonmaken en in ringen snijden,
  • 350 gram winterwortel, schoonmaken en in dunnen plakjes snijden,
  • 1 gram knoflookpoeder,
  • 1 gram gemalen karwij (Djintan),
  • 1 gram koriander poeder (Ketoembar),
  • 1 gram Sambal Oelek,
  • 5 gram Sambal Nasi Goreng (Wan Kwai),
  • 60 gram ketjap Asin,
  • 10 gram keukenzout,
  • 100 gram olie, om in te bakken

Bereiding

  • Maak alle groenten schoon en snijd ze zoals omschreven. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een stoofpan, en bak het vlees kort aan, voeg de groenten toe en alles ca. 5 minuten aanbraden. Voeg knoflook, koriander, karwij, sambal, ketjap en zout toe. De gekookte rijst toevoegen en alle goed mengen tot er een goede verdeling is verkregen. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen. 

  • Presenteer dit gerecht in zwarte of witte stenen bakken. Breng dit gerecht ook in oven -/magnetronbakjes.

  • Advies voor de consument: in de magnetron verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van de magnetron, folie vooraf inprikken. Of verhit het gerecht in een pannetje, op middelhoog vuur, zeker 15 minuten, regelmatig voorzichtig omroeren. Of verwarmen in een oven van 150° Celsius tot het gerecht door en door warm is, af en toe omroeren. Borden vooraf warm maken in heet water.

  • Probeer dit gerecht ook eens met wat garnalen en een gebakken eitje; heerlijk!

Terug naar boven