Lasagne met rundergehakt en kippenlever

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 150 gram kippenlever
  • 100 gram ui
  • 200 gram winterwortel
  • 100 gram selderijstengel
  • 250 gram tomatenpuree
  • 250 gram rode wijn
  • 2 gram gedroogde peterselie
  • 3 gram witte peper
  • 10 gram keukenzout
  • 50 gram olie
  • 100 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 5 ½ dl melk
  • 3 gram witte peper
  • 5 gram keukenzout
  • 1 gram nootmuskaat
  • 375 gram verse lasagnebladen
  • Parmezaanse kaas
  • 500 gram rundergehakt,
  • 150 gram kippenlever,
  • 100 gram ui,
  • 200 gram winterwortel,
  • 100 gram selderijstengel,
  • 250 gram tomatenpuree,
  • 250 gram rode wijn,
  • 2 gram gedroogde peterselie,
  • 3 gram witte peper,
  • 10 gram keukenzout,
  • 50 gram olie,
  • 100 gram boter,
  • 40 gram bloem,
  • 5 ½ dl melk,
  • 3 gram witte peper,
  • 5 gram keukenzout,
  • 1 gram nootmuskaat,
  • 375 gram verse lasagnebladen,
  • Parmezaanse kaas

Benodigheden

  • Ovenschaal (diep en langwerpig)

Bereiding

  • Maak de groenten schoon en snipper de ui, en hak de winterwortel en selderijstengels fijn. Hak de kippenlever fijn. Weeg alle ingrediënten af. Bewerk de lasagnebladen zoals op de verpakking staat aangegeven.

  • Verhit olie in een braadpan. Voeg de ui, wortel en selderij toe en laat op matig vuur al roerend zacht worden.

  • Draai het vuur hoger en maak het gehakt met een vork rul tijdens het bakken. Voeg de fijngemaakte kippenlever toe en bak tot die van kleur verandert.

  • Voeg de tomatenpuree, wijn, peterselie, peper en zout erbij. Breng aan de kook, vuur temperen en zonder deksel 45 minuten laten sudderen. Daarna opzij zetten.

  • Doe vervolgens 60 gram boter in een middelgrote pan en laat het zachtjes smelten. Zodra de boter schuimt de bloem toevoegen en die 2 minuten al roerend verwarmen. Pan van het vuur halen en melk erdoor roeren.

  • Breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat het al roerend dik worden. Laat het 2 minuten pruttelen. Voeg daarna de peper, zout en nootmuskaat toe en roer het er goed door. Afdekken met plasticfolie zodat er geen vel op komt. Dan wegzetten.

  • Snijd de lasagne in plakken zodat u er een diepe, langwerpige ovenschaal mee kunt bekleden.

  • Oven voorverwarmen op 180˚C. Vet de ovenschaal goed in met de rest van de boter. Leg een dun laagje gehaktsaus op de bodem, dan een laagje bechamelsaus (saus eventueel wat opwarmen om uitschenken te vergemakkelijken) en daar bovenop een laag lasagne. Druk de lucht uit de lagen. En herhaal deze stap een aantal keer. Eindig met een laagje bechamelsaus. En bestrooi vervolgens met Parmezaanse kaas.

  • In circa 40 minuten goudbruin bakken.

Terug naar boven