Bij de rode pepers de zaadjes verwijderen, de pepers fijnhakken. De pecannoten fijnhakken. Overige ingrediënten afwegen en gereed zetten.
De olijfolie in een zware pan verhitten, dan kip en bieslook toevoegen en op matig vuur 10 minuten bakken. Het vlees met een vork rul maken.
De pan van het vuur nemen, de overige ingrediënten toevoegen en het mengsel in een keukenmachine of kleine cutter doen en in ca. 60 seconden tot een gladde massa pureren (farce); eventueel een weinig heet water toevoegen voor een nog betere binding, wanneer dat nodig is.
Farce/massa meteen goed laten afkoelen en koelen tot 0˚C.Op de hele bovenkant van de lapjes vlees (rund, -kalfs, -kalkoen of lamsvlees) een dun laagje pikante vulling strijken van maximaal een halve centimeter dik (als de laag dikker is, wordt bij het oprollen de vulling eruit gedrukt). Spiraalvorming oprollen en naar keuze met vinkengaren, of dun katoenkoord opbinden of stoppen in rolladenet. De buitenkant goed met olijfolie bestrijken. Presenteer verschillende soorten gevulde minirollades in de toonbank. Geef de consument een bereidingsadvies mee. Oost-Europese minirollades met pikante kipvulling(naar keuze)Nodig voor 4 personen, 2Minirollades met pikante kipvulling, 50 gram Boter, 30 gram Vleesbouillon
Bereiding: Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin, als de boter bruin is en het schuim begint weg te trekken, de minirollade op hoog vuur rondom lichtbruin en in ca. 15 minuten op halfhoog vuur gaar. Leg de minirollades op een warm bord en houd ze onder een deksel warm. Voeg de fond bij het bakvet, breng de massa aan de kook en breng de saus op smaak met peper en zout. Indien gestopt in rolladenet eerst het net er afhalen; halveer de rollades. Leg zo’n halve minirollade op een voorverwarmd bord en schep er wat saus naast. Lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree en spitskool.