Linzenstoofschotel

Ingrediënten

  • Lamspoelet, zonder zenen, vet en kraakbeen in mooie blokjes gesneden.
  • 10 gram keukenzout
  • 3 gram witte peper
  • 250 gram uien, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 2 vleesbouillon tabletten
  • 650 gram geweekte rode of groene linzen
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 gram ge(vries)droogde, marjolein of oregano
  • 150 gram boter om in te bakken
  • Extra kokend water
  • Lamspoelet, zonder zenen, vet en kraakbeen in mooie blokjes gesneden.,
  • 10 gram keukenzout,
  • 3 gram witte peper,
  • 250 gram uien, schoongemaakt en fijngesnipperd,
  • 2 vleesbouillon tabletten,
  • 650 gram geweekte rode of groene linzen,
  • 2 laurierblaadjes,
  • 2 gram ge(vries)droogde, marjolein of oregano,
  • 150 gram boter om in te bakken,
  • Extra kokend water

Bereiding

  • Maak eerst alle groenten schoon en weeg ze daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Zet de lenzen in de week, zoals op de verpakking staat aangegeven.

  • Verwarm de boter in een braadpan, bak daarin het vlees vlug mooi van kleur en fruit op het laatst de uien nog even mee. Doe de bouillontabletten met de linzen en het weekwater bij het vlees, voeg laurier en marjolein toe en zoveel kokend water tot de linzen 1-2 centimeter onder staan. Roer tot alles kookt, leg het deksel op de pan en laat het vlees en de linzen gaar worden. Voeg nu het zout en de peper toe. Aflaten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • Presenteer deze Kant-en-klare linzenstoofschotel in zwarte of witte schalen in de toonbank. Met apart gekookte pasta naar keuze erbij. Of in oven of magnetron bakjes, vul het bakjes met het kant-en-klare linzenstoofschotel . Doe in een ander bakje de gekookte pasta.

  • Verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van uw magnetron. Verhit het gerecht in pannetje, op middel hoog vuur af en toe omroeren, in een oven van 150 graden tot gerecht door en door warm is (eventueel afdekken anders kan de bovenkant te hard indrogen).Verhit de pasta in een ander pannetje op middel hoog vuur tot het door en door warm is.Borden goed warm maken in heet water en op de warme borden serveren.

Terug naar boven