Lapjes varkensvlees met champignonroomsaus

Ingrediënten

  • Winkelklare varkenslapjes
  • 60 gram Boter
  • 70 gram Bloem
  • 750 ml Koude bouillon
  • 250 ml Koksroom
  • 300 gram Verse champignons, in plakjes gesneden  
  • Winkelklare varkenslapjes,
  • 60 gram Boter,
  • 70 gram Bloem,
  • 750 ml Koude bouillon,
  • 250 ml Koksroom,
  • 300 gram Verse champignons, in plakjes gesneden  

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten af. Smelt boter in een pan, voeg bloem toe en maak een roux; laat de roux niet kleuren. Gaar de roux 5 minuten en voeg de koude bouillon toe. Breng alles aan de kook en dan 5 minuten laten doorkoken. Zeef de saus, voeg room en gesneden champignons toe en laat het geheel 5 minuten koken. Daarna snel terugkoelen.

  • Leg het gebraden vlees in een magnetron –en ovenbestendig bakje, schep de koude saus er zo over, dat het vlees nog zichtbaar is.

  • Schuif het bakje in een braadzak en sluit deze met de bijbehorende sluiting goed af.

  • Verwarm de braadzak in een oven met stoom op een temperatuur van 110˚C, totdat de kerntemperatuur van de saus 82˚C is (steek een thermometer door de zak om de kerntemperatuur te meten).

  • Plaats de braadzakken in kratjes in de koelcel en koel ze snel mogelijk terug, als het kan via geforceerde koeling. Presenteer dit kant-en-klaar gerecht in de toonbank met aanduiding van product. Goed gekoeld is het 2 tot 3 dagen houdbaar. Presenteer bij dit gerecht gekookte rijst of gebakken aardappeltjes of aardappelpuree met bijpassende groenten. Het bakje in oven of magnetron plaatsen en verhitten volgens de gebruiksaanwijzing voor oven of magnetron. Het gerecht moet door en door verhit worden.  

Terug naar boven