Lamscurry met Indisch tintje

Ingrediënten

  • Lamsschouder, zonder been, zenen en kraakbeen, in stukjes van 3 cm snijden.
  • 1 stukje Gemberwortel (± 2 x 2-cm) geschild
  • 2 teentjes Knoflook, gepeld
  • 2 groene Spaanse pepers, wassen en zaadjes verwijderen
  • 50 gram Boter, om Curry mengsel in te bakken
  • 75 ml (zonnebloem)Olie, om Curry mengsel in te bakken
  • 1,5 gram Kruidnagelpoeder
  • 3 gram Ketoembar (korianderpoeder)
  • 3 gram Kardemompoeder
  • 6 gram Koenjit (kurkuma of geelwortel)
  • 1,5 gram Djinten (komijnpoeder)
  • 3 gram Chilipoeder
  • 2 Laurierblaadjes
  • 1 Kaneelstokje(± 4-cm)
  • 30 gram Tomatenpuree
  • 60 ml Slagroom  
  • Voor de eindgarnering; takjes verse koriander
  • Lamsschouder, zonder been, zenen en kraakbeen, in stukjes van 3 cm snijden.,
  • 1 stukje Gemberwortel (± 2 x 2-cm) geschild,
  • 2 teentjes Knoflook, gepeld,
  • 2 groene Spaanse pepers, wassen en zaadjes verwijderen,
  • 50 gram Boter, om Curry mengsel in te bakken,
  • 75 ml (zonnebloem)Olie, om Curry mengsel in te bakken,
  • 1,5 gram Kruidnagelpoeder,
  • 3 gram Ketoembar (korianderpoeder),
  • 3 gram Kardemompoeder,
  • 6 gram Koenjit (kurkuma of geelwortel),
  • 1,5 gram Djinten (komijnpoeder),
  • 3 gram Chilipoeder,
  • 2 Laurierblaadjes,
  • 1 Kaneelstokje(± 4-cm),
  • 30 gram Tomatenpuree,
  • 60 ml Slagroom  ,
  • Voor de eindgarnering; takjes verse koriander

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. gemberwortel schillen. Uien en knoflook pellen. Pepers wassen en zaadjes verwijderen. In foodprocessor doen(of staafmixer): ui, knoflook, gember en pepers. Fijnmalen. Boter en olie samen verhitten. Uienmengsel ± 5 minuten zachtjes bakken. Intussen door elkaar mengen: kruidnagelpoeder, korianderpoeder, kardemom, koenjit, komijnpoeder en chilipoeder. Aan uienmengsel toevoegen: kruidenmengsel, laurierblaadjes, kaneelstokje, tomatenpuree en slagroom ± 5 minuten stoven. De blokjes lamsvlees, aan ui-kruidenmengsel toevoegen. Met deksel op de pan lamsvlees in ± 25 minuten gaar stoven. Af en toe roeren. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen. 

  • Presenteer deze  lamscurry(met Indisch tintje) in zwarte of witte stenen bakken in de toonbank. Of in oven of magnetron bakjes, vul het bakjes met lamscurry (met Indisch tintje) gegarneerd met een takje verse koriander. Verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van uw magnetron. Verhit het gerecht in pannetje, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is af en toe omroeren).Borden goed warm maken in heet water en op de warme borden serveren.

Terug naar boven