Kippenboutjes met asperges

Ingrediënten

  • Voor 8 porties
  • 16 winkelklare kippenboutjes
  • 8 uien
  • 8 laurierblaadjes
  • 24 jeneverbessen
  • 4 liter droge witte wijn
  • 1 zout en peper Ingrediënten saus
  • 1 liter asperges kookvocht
  • 1 bosje verse marjolein
  • 1 doosje Hollandse champignons
  • 1 dl room
  • 450 gr boter
  • 200 gr bloem
  • 1 zout en peper
  • Voor 8 porties,
  • 16 winkelklare kippenboutjes,
  • 8 uien,
  • 8 laurierblaadjes,
  • 24 jeneverbessen,
  • 4 liter droge witte wijn,
  • 1 zout en peper Ingrediënten saus,
  • 1 liter asperges kookvocht,
  • 1 bosje verse marjolein,
  • 1 doosje Hollandse champignons,
  • 1 dl room,
  • 450 gr boter,
  • 200 gr bloem,
  • 1 zout en peper

Bereiding

  • Marineren: Wrijf de boutjes in met peper en zout. Doe ze met de fijn gesneden ui, laurierblaadjes en de jeneverbessen in een schone bak en begiet ze met de wijn. Laat de marinade 24 uur in de koelcel afgedekt intrekken.Saus en garen: Smelt voor de saus 100 gram boter in een pan, voeg de bloem toe  en laat deze onder goed roeren even garen. Voeg een liter kookvocht van de asperges toe, even als de room. Laat de saus inkoken tot een liter.

  • Haal de boutjes uit de marinade en dep ze droog. Zeef de marinade en voeg het vocht bij de saus. Verhit 300 boter in een braadpan en bak de boutjes op hoog vuur aan alle kanten bruin. Neem de boutjes uit de pan. Doe de boutjes met de saus in een passende ovenvaste schaal of pan die in de toonbank past. Laat het gerecht in een voorverwarmde oven op 200˚C in 10 minuten garen.

  • Borstel ondertussen de champignons schoon, snijd ze in plakjes en bak ze met 50 gram boter aan in een koekenpan. Doe de champignons bij de boutjes nadat ze 10 minuten in de oven hebben gestaan. Laat het geheel nog 8 minuten in de oven garen. Hak de marjolein fijn en doe deze bij de kipboutjes en champignons. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Laat het geheel afkoelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • Presenteer in passende oven –of magnetronbakjes 350 gram gekookte asperge, twee kipboutjes met marjolein-champignonsaus.Adviseer de klant hierbij gekookte aardappelen. De consument hoeft het gerecht alleen nog maar door en door te verwarmen en op warmen borden te serveren.

Terug naar boven