Maak de ingrediënten schoon en weeg ze daarna nauwkeurig af en zet ze gereed.
In een grote stoofpan de boter verhitten de blokjes kalfsvlees aan alle kanten goed aanbraden, nu de fijn gehakte uien, de blokjes aardappelen, tomatenpuree en de kastanjes toevoegen en alles heel goed aanbraden.
Het meel er over strooien en met de rode wijn afblussen. Het water er goed onder roeren. Nu het zout, de peper en de paprikapoeder toevoegen. Ca. 90 minuten op zachtjes laten sudderen, tot het vlees gaar is. Eventueel nog iets water toevoegen, om aanbranden te voorkomen. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.
Presenteer dit gerecht in zwarte of witte stenen bakken. Breng dit gerecht ook in oven -/magnetronbakjes.
Advies voor de consument: in de magnetron verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van de magnetron, folie vooraf inprikken. Of verhit het gerecht in een pannetje, op middelhoog vuur, zeker 15 minuten, regelmatig voorzichtig omroeren. Of verwarmen in een oven van 150° Celsius tot het gerecht door en door warm is, af en toe omroeren. Borden vooraf warm maken in heet water.
Beeld: ©VICUSCHKA/Shutterstock.com