Spaghetti met Asperge en kalkoen

Ingrediënten

  • 500 gram Witte asperge
  • 500 gram Groene asperge
  • 2 gram Suiker
  • 2 gram Zeezout
  • 10 gram Roomboter
  • 220 gram Spaghetti
  • 20 ml Olijfolie
  • 60 gram Wortelen
  • 60 gram Courgette
  • 2 Lente-uitjes
  • 250 gram Lucht gedroogde kalkoen ham
  • 100 ml Slagroom
  • 1 snufje Verse tijm
  • 1 snufje Zeezout en peper, naar smaak toevoegen
  • 500 gram Witte asperge,
  • 500 gram Groene asperge,
  • 2 gram Suiker,
  • 2 gram Zeezout,
  • 10 gram Roomboter,
  • 220 gram Spaghetti,
  • 20 ml Olijfolie,
  • 60 gram Wortelen,
  • 60 gram Courgette,
  • 2 Lente-uitjes,
  • 250 gram Lucht gedroogde kalkoen ham,
  • 100 ml Slagroom,
  • 1 snufje Verse tijm,
  • 1 snufje Zeezout en peper, naar smaak toevoegen

Bereiding

  • Witte asperges van kop naar beneden, groene asperge van het midden naar beneden schillen. In kokend heet water het zout en de suiker en boter toevoegen en de asperge beetgaar koken, daarna in stukken snijden. Spaghetti in kokend heet zoutwater beetgaar koken.

  • Wortelen schillen de courgette schoonmaken. Beide in dunne plakjes snijden, daarna in lange dunne reepjes snijden (groentespaghetti). Lente-uitjes en kalkoen ham in smalle reepjes snijden. Alles in hete olijfolie even kort aanfruiten en met snufje zout en peper naar smaak toevoegen. De goed uitgelekte spaghetti toevoegen, de slagroom toevoegen en nog eventueel op smaak brengen. Spaghetti toevoegen, fijngehakte tijm toevoegen en op diepe warme borden serveren

  • Dit gerecht in de toonbank eenvoudig lekker Spaghetti met Asperge en lucht gedroogde kalkoen ham, met naam en prijsaanduiding. Geef de consument een bereidingsadvies mee.

Terug naar boven