Käseflaten

Ingrediënten

  • 1 kg geraspte, volvette kazen (48+) bijvoorbeeld Goudse, Boeren Goudse of Amsterdammer
  • PER KILOGRAM KAAS
  • 200 gr geraspte gekookte aardappelen
  • 4 eieren
  • 400 gr zeer fijngesnipperde uien
  • 300 gr gekookte ham, fijngesnipperd (kan men ook door de 3-mm plaat draaien)
  • 3 gr witte peper
  • 0,5 gr ge(vries)droogde peterselie
  • 0,5 gr ge(vries)droogde oregano
  • 0,5 gr ge(vries)droogde bieslook
  • 0,5 gr ge(vries)droogde basilicum
  • 500 gr crème fraîche
  • 1 kg geraspte, volvette kazen (48+) bijvoorbeeld Goudse, Boeren Goudse of Amsterdammer,
  • PER KILOGRAM KAAS,
  • 200 gr geraspte gekookte aardappelen,
  • 4 eieren,
  • 400 gr zeer fijngesnipperde uien,
  • 300 gr gekookte ham, fijngesnipperd (kan men ook door de 3-mm plaat draaien),
  • 3 gr witte peper,
  • 0,5 gr ge(vries)droogde peterselie,
  • 0,5 gr ge(vries)droogde oregano,
  • 0,5 gr ge(vries)droogde bieslook,
  • 0,5 gr ge(vries)droogde basilicum,
  • 500 gr crème fraîche

Bereiding

  • Käseflaten is een multifunctioneel barbecue product met vele mogelijkheden, als men de ham weglaat heeft men een vegetarisch product, men kan de ham vervangen door vis (gekookte zalm), men kan de ham vervangen door rauwe ham, men kan de massa voor de vullingen voor vlees, en kip gebruiken, maar ook om sandwiches van te maken die even in de oven gezet kunnen worden. Het grote voordeel van dit product is, dat de kaas niet uitloopt en daarom is dit gerecht zo geschikt voor op de barbecue.

  • Kook de aardappelen als normaal, laat ze afkoelen en rasp ze fijn. Pel de uien en snippers deze heel fijn. Weeg alle ingrediënten daarna nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Meng in een bak(niet met de handen maar met gereedschap) of keukenmachine de geraspte kaas, gekookte geraspte aardappelen, de gesnipperde uien, de eieren, de ham snippers, alle kruiden en het laatste de crème fraîche toevoegen en mengen tot er een goede binding en verdeling is verkregen. Opmerking: Werk zo hygiënisch mogelijk en zo koud mogelijk(3˚C), laat de massa in de koelcel afkoelen en bewaar deze massa onder koeling om verder te verwerken.

  • Deze massa kan worden gebruikt voor vullingen in vlees/kip. Op stokbrood dik opsmeren en 15 minuten in een voorverwarmde oven plaatsen van 150˚C. Dit product is vooral geschikt om gerechten zoals stokbrood dik mee besmeren en op de barbecue verwarmen. De kaas loopt namelijk niet uit.

Terug naar boven