Kalkoenragout met partjes sinaasappel

Ingrediënten

  • Kalkoenvlees, in blokjes van 40 gram gesneden (kan van incourante vlees/snippers), zonder zenen, pezen en vellen.
  • 10 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 150 gram Gesnipperde ui
  • 2 teentjes Geperste knoflook
  • 70 gram Bloem
  • 4 dl Sinaasappelsap
  • 6 dl Kippenbouillon
  • 30 gram Tomatenpuree
  • 4 Geschilde, in partjes verdeelde sinaasappel
  • 15 gram Kappertjes
  • 100 gram Boter
  • Kalkoenvlees, in blokjes van 40 gram gesneden (kan van incourante vlees/snippers), zonder zenen, pezen en vellen.,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 150 gram Gesnipperde ui,
  • 2 teentjes Geperste knoflook,
  • 70 gram Bloem,
  • 4 dl Sinaasappelsap,
  • 6 dl Kippenbouillon,
  • 30 gram Tomatenpuree,
  • 4 Geschilde, in partjes verdeelde sinaasappel,
  • 15 gram Kappertjes,
  • 100 gram Boter

Bereiding

  • Schil ui en snipper ze fijn, pel de knoflook en pers deze uit. Maak de sinaasappel schoon en verdeel die in partjes.

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.

  • Verhit boter in een stoofpan en fruit daarin ui en knoflook va. 5 minuten. Voeg kalkoenvlees toe en bak dit rondom bruin. Roer de bloem door de massa. Voeg dan onder voortdurend roeren sinaasappelsap, zout en peper en bouillon toe. Roer de tomatenpuree door de saus en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de ragout ca. 60 minuten zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Voeg daarna partjes sinaasappel en kappertjes toe.

  • Laat het geheel afkoelen onder af en toe roeren en in de koelcel geheel doorkoelen.

Terug naar boven