Italiaanse Brasato di Manzo (gestoofde runderrollade)

Ingrediënten

  • 1 kg magere runder (stoof)rollade.
  • 1 Blokje Grand’Italia
  • Aroma al Pomodoro (tomatenbouillon)(blokjes van 110 gram per stuk)
  • 50 gram Magere smalle spekreepjes
  • 1 Teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 Ui, in ringen gesneden
  • 3 Worteltjes, in reepjes gesneden
  • 2 Stengels bleekselderij, in reepjes gesneden
  • 10 gram Keukenzout
  • 5 gram Witte peper
  • ½ Fles Italiaanse rode wijn(Barolo)
  • 1 dl Water
  • 20 gram Tomatenpuree
  • 30 ml Grand’Italia Olio di oliva(olijfolie) Om in te bakken
  • 50 gram Boter, om in te bakken
  • 1 kg magere runder (stoof)rollade.,
  • 1 Blokje Grand’Italia,
  • Aroma al Pomodoro (tomatenbouillon)(blokjes van 110 gram per stuk),
  • 50 gram Magere smalle spekreepjes,
  • 1 Teentje knoflook, uitgeperst,
  • 1 Ui, in ringen gesneden,
  • 3 Worteltjes, in reepjes gesneden,
  • 2 Stengels bleekselderij, in reepjes gesneden,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 5 gram Witte peper,
  • ½ Fles Italiaanse rode wijn(Barolo),
  • 1 dl Water,
  • 20 gram Tomatenpuree,
  • 30 ml Grand’Italia Olio di oliva(olijfolie) Om in te bakken,
  • 50 gram Boter, om in te bakken

Bereiding

  • Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Maak knoflook, ui en groenten schoon. Snij ui in ringen en de groenten in dunne gelijkmatige reepjes ( julienne), pers de knoflook uit.

  • Verhit olijfolie en boter in een braadpan en schroei de rollade rondom dicht. draai de warmtebron laag en voeg de spekreepjes toe. Voeg uienringen reepjes groenten en geperste knoflook, peper en zout bij de rollade. Laat kort kleuren en schenk aansluitend de rode wijn en het water in de pan. Laat ongeveer 1 uur stoven. Los dan tomatenpuree en het blokje aroma al Pomodoro in het stoofvocht op en stoof nogmaals 1 uur. Keer de rollade tussentijds. Neem de rollade als ze voldoende gaar is uit de pan en laat ze even rusten. Daarna afkoelen en in de koelcel doorkoelen.

  • Zeef de saus door een puntzeef en druk alle vaste bestanddelen door de zeef. Daarna afkoelen en in de koelcel doorkoelen.

  • Presenteer deze runderrollade in plakjes (van ca. ½ cm dik) in een zwarte schaal in de toonbank met daar naast in een schaal de saus erbij. Presenteer dit product ook in 1-vaks oven -of magnetronbakjes met 200 a 300 gram rollade met saus.

  • Bakje in oven of magnetron verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van de apparatuur. Of het gerecht op een bord verwarmen in een voorverwarmde oven van 80°C gedurende 30 minuten. Het product moet door en door verhit zijn. Heerlijk met een pasta of aardappelpuree met bijpassende groenten. 

Terug naar boven