Kalfsvleesblokjes in zwarte bonensaus

Ingrediënten

  • Winkelklare, kleine malse blokjes kalfsvlees van de bovenbil.
  • 10 gram keukenzout
  • 3 gram witte peper
  • 100 gram zwarte-bonenpasta (zwarte-bonenpasta is te koop in 'Oosterse' winkels) 
  • 90 ml plantaardige olie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 2 kleine groene paprika’s, in zeer kleine blokjes gesneden
  • 2 kleine rode paprika’s, in zeer kleine blokjes gesneden
  • 4 stengels bleekselderij, in zeer kleine blokjes gesneden
  • Winkelklare, kleine malse blokjes kalfsvlees van de bovenbil.,
  • 10 gram keukenzout,
  • 3 gram witte peper,
  • 100 gram zwarte-bonenpasta (zwarte-bonenpasta is te koop in 'Oosterse' winkels) ,
  • 90 ml plantaardige olie,
  • 1 teentje knoflook, geperst,
  • 3 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt,
  • 2 kleine groene paprika’s, in zeer kleine blokjes gesneden,
  • 2 kleine rode paprika’s, in zeer kleine blokjes gesneden,
  • 4 stengels bleekselderij, in zeer kleine blokjes gesneden

Bereiding

  • Kalfsvlees in blokjes snijden, gewassen paprika (ontdoen van zaad en zaadlijsten) en bleekselderij in zeer kleine stukjes van circa gelijke grootte snijden. Met een garde mengsel maken van zout, peper, zwarte-bonenpasta, geperste knoflook en olie. Daarna vermengen met de blokjes kalfsvlees. Dan de gehakte gember, de verkleinde paprika en bleekselderij toevoegen, goed mengen (niet met blote handen) en minstens 2 uur laten inwerken (marineren) in de koelcel.

  • Neem een dubbelgevouwen aluminiumfolie (ter grootte van een vel papier A4 = ca. 30x21 cm) en leg in het midden 150 à 200 gram vleesmengsel (ook iets vocht). Vouw de randen/buitenkant van de folie wat omhoog, en vouw de folie aan de bovenkant dicht, daarna de zijkanten zorgvuldig dicht vouwen, zodat geen stoom kan ontsnappen bij het barbecueën.

  • Het goed gesloten pakketje op de hete barbecue leggen,15 tot 20 minuten. Als het klaar is in gesloten verpakking op het bord leggen, zodat alle geuren tot het laatst worden behouden. Pas dan openen. Lekker met stokbrood en frisse gemengde salade of gemengde tomatensalade.

Terug naar boven