Maak alle ingrediënten schoon en weeg ze nauwkeurig af. De oven op 180˚C (hete lucht 160˚C, gasstand 3) voorverwarmen. De aubergines over de lengte in 5 mm dikke plakjes snijden, lichtjes zouten en 10-15 minuten laten intrekken. Uien schillen en in kleine blokjes snijden. De tomaten ontvellen, pitten verwijderen in klokjes snijden. De gekookte aardappelen in dunne plakjes snijden.
De blokjes u in 100 ml olijfolie aanfruiten, rundergehakt, laurierblaadjes en tijmtakjes toevoegen, met zout en peper kruiden en ca. 10 minuten aanbakken. Tijm en laurierblaadjes daarna verwijderen. De met zout bestrooide aubergines met water afspoelen, droogdeppen en met 250 ml olijfolie aanbraden.
Aubergine plakjes, aardappelplakjes, gehakt en tomatenblokjes afwisselend in een ingevette vuurvaste schaal of pan stapelen. De feta verkruimelen 100 gram yoghurt vermengen, resterende yoghurt met de eieren vermengen en over de gehaktmassa gieten. De kaas daarover verdelen en in voorverwarmde hete oven 20 minuten laten bakken. Daarna meteen goed en snel laten afkoelen en goed laten doorkoelen in de koelcel (afgedekt om geur overdracht tegen te gaan).
Breng deze Moussaka in de schoongemaakte ovenschalen in de toonbank. Zorg voor goed gevulde schalen en schone uitscheplepels. Presenteer dit gerecht ook in oven -/ magnetronbakjes met 1 vakje.
Het gerecht kan au bain marie worden verwarmd in het bakje. Of in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing; magnetron 700w, folie aan bovenkant inprikken en daarna verwarmen. Of in de oven: oven voorverwarmen op 180˚C en in bakje of ovenschaal 25 minuten verwarmen. Het gerecht moet door en door verhit zijn.
Foto: © matka_Wariatka/Shutterstock.com