Een curry maken klinkt ingewikkeld, echter niks is minder waar. De voorbereiding kost weinig tijd en als de pan eenmaal op het vuur staat, hoef je er niet naar om te kijken. Ondertussen ruikt het huis heerlijk naar de specerijen die in je curry zitten.
Meng in een grote schaal de aardappels met de koriander, komijn, kardemom, kurkuma, kaneel, chilivlokken, paprikapoeder en gemberwortel. Voeg 1 tl paprikapoeder toe, meng alles goed door elkaar zodat alle stukken aardappel rondom bedekt zijn met de specerijen.
Verhit de olie in een grote braadpan. Fruit de uien en knoflook in de hete olie. Voeg de aardappels toe en bak ook deze even rondom aan (pas op, want door de specerijen kunnen de aardappels snel aanbranden). Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur heel laag en laat de aardappels met een deksel op de pan in een klein uurtje door en door gaar worden. Als de saus te veel inkookt, verdun deze dan met een beetje water.
Lekker met een komkommerraïta: meng 1 geraspte komkommer met 200 ml dikke yoghurt, wat fijngehakte munt en breng op smaak met zout en peper.
Recept uit Power to the Pieper - Nijgh & Van Ditmar