Kalfsborst met speciale vulling

Ingrediënten

  • Het dikke gedeelte van de kalfsborst opensnijden waardoor een zak ontstaat voor de vulling, mooi kant snijden.
  • 10 gram keukenzout
  • 3 gram witte peper
  • 200 gram gesnipperde uien
  • 250 gram broodjes (ca. 5 stuks), in dunne plakken snijden
  • 150 gram warme melk, om broodjes in te weken
  • 100 gram beschuitpaneermeel
  • 350 gram kalkoenlever, van zenen ontdoen en in blokjes snijden
  • 100 gram eieren (ca. 2 stuks)
  • 10 gram milde mosterd
  • 3 gram ge(vries)droogde peterselie
  • 100 gram boter voor de lever en  uien in aan te braden
  • 100 gram boter voor de gevulde kalfsborst rondom aan te braden.
  • Het dikke gedeelte van de kalfsborst opensnijden waardoor een zak ontstaat voor de vulling, mooi kant snijden.,
  • 10 gram keukenzout,
  • 3 gram witte peper,
  • 200 gram gesnipperde uien,
  • 250 gram broodjes (ca. 5 stuks), in dunne plakken snijden,
  • 150 gram warme melk, om broodjes in te weken,
  • 100 gram beschuitpaneermeel,
  • 350 gram kalkoenlever, van zenen ontdoen en in blokjes snijden,
  • 100 gram eieren (ca. 2 stuks),
  • 10 gram milde mosterd,
  • 3 gram ge(vries)droogde peterselie,
  • 100 gram boter voor de lever en  uien in aan te braden,
  • 100 gram boter voor de gevulde kalfsborst rondom aan te braden.

Bereiding

  • De broodjes met warme melk begieten in een bak laten weken. In een braadpan de boter verhitten en de uien fruiten, de blokjes kalkoenlever bij de uien kort aanbraden, deze massa bij de geweekte broodjes doen. Eieren, beschuitpaneermeel, mosterd, peper , zout, peterselie toevoegen en alles goed mengen.

  • Nu de opengesneden kalfsborst stevig vullen en goed aandrukken. De opening met cocktailprikkers vastzetten of met rolladetouw dichtnaaien. De gevulde kalfsborst rondom met zout en peper bestrooien. De boter (100 gram) in een braadslee verhitten en de gevulde kalfsborst rondom goed aanbraden, daarna in een voorverwarmde oven van 150°C plaatsen zonder stoom in de braadslee afbraden af en toe omkeren tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt. Daarna in de werkruimte laten afkoelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • Snijd de gevulde kalfsborst in plakken, schik ze in een mooie schaal. Eventueel met een saus er apart bij. Of in oven of magnetron bakjes vul het bakje met plakken gevulde kalfsborst en giet er eventueel wat saus over. Afgarneren met fijngehakte verse peterselie.

  • Verhitten kan in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit het gerecht in pannetjes, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is).Borden goed voorverwarmen en op de borden serveren. 

Terug naar boven