Griekse gevulde vleesballetjes met feta

Ingrediënten

  • Winkelklaar gehakt half om half, zonder kruiden
  • 16 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 200 gram Gepelde en fijngesnipperde ui
  • 100 gram Blank paneermeel, in water wellen
  • 20 ml Citroensap
  • 2 Eieren
  • 2 gram Ge(vries)droogde peterselie
  • 1 gram Ge(vries)droogde muntblaadjes
  • 300 gram In blokjes gesneden feta
  • Winkelklaar gehakt half om half, zonder kruiden,
  • 16 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 200 gram Gepelde en fijngesnipperde ui,
  • 100 gram Blank paneermeel, in water wellen,
  • 20 ml Citroensap,
  • 2 Eieren,
  • 2 gram Ge(vries)droogde peterselie,
  • 1 gram Ge(vries)droogde muntblaadjes,
  • 300 gram In blokjes gesneden feta

Bereiding

  • Weeg alle bestanddelen nauwkeurig af. Wel het paneermeel inwater. Meng (uitgelekt) geweekt paneelmeel, uisnippers, citroensap, ei, peterselie, munt, zout en peper onder het gehakt tot een smeuïge en goed bindende massa. Het gehakt in kleine porties verdelen en er met bloem bestoven handen balletjes van maken. De balletjes daarna platdrukken. Op elk balletje een stukje feta leggen en het gehakt om de kaas drukken(inkapselen).

  • U kunt deze balletjes vers verkopen.

  • U kunt ze ook zelf afbakken in frituurvet of in de braadslee of in de combisteamer. U laat ze daarna snel afkoelen en presenteert ze in de toonbank. De verse balletjes eerst door de bloem wentelen. Frituurvet verhitten en de balletjes in porties frituren en op keukenpapier laten uitlekken. Of de balletjes in een koekenpan in boter bakken. Voorgegaarde balletjes kunnen in de oven worden verwarmd. Serveren met brood of rijst. Ze smaken ook prima bij de borrel. 

Terug naar boven