Gebakken tarbot met waterkerssalade & aiolidressing

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 4 moten tarbot van 100 g elk
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 75 gr salami (worst), in blokjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels aïoli (zie tip)
  • 1 bosje waterkers
  • Voor 4 personen,
  • 4 moten tarbot van 100 g elk,
  • 6 eetlepels olijfolie,
  • 75 gr salami (worst), in blokjes,
  • 1 eetlepel citroensap,
  • 2 eetlepels aïoli (zie tip),
  • 1 bosje waterkers

Bereiding

  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Bak de salamiblokjes zachtjes uit. Doe intussen 3 el olijfolie, het citroensap en de aïoli in een dressingshaker of jampotje. Sluit en schud tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.

  • Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Was en droog de waterkers.

  • Verhit de laatste 2 el olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de moten tarbot met zout en peper en bak ze in 4 minuten bruin en net gaar. Verdeel de waterkers met de salami over 4 borden. Druppel er een beetje aïolidressing over. Leg er een moot tarbot bij.

  • Doe 1 theelepel fijn zeezout met 2 tenen knoflook, 2 el citroensap en 1 theelepel fijne mosterd in een maatbeker. Pureer met de staafmixer glad. Voeg 1 ei op kamertemperatuur toe. Zet de staafmixer in de maatbeker en schenk er 200 ml zonnebloemolie bij. Zet de staafmixer aan en trek langzaam omhoog; zo staat vanzelf een gladde en lobbige aïoli.

Terug naar boven