Duitse Sauerkraut

Ingrediënten

  • braad- of bbqworst of verse worstplakken
  • mager zuurkoolspek
  • fijne of grove rookworst (al dan niet gegaard)
  • aardappelen en zuurkool 
  • zuurkool 
  • braad- of bbqworst of verse worstplakken,
  • mager zuurkoolspek,
  • fijne of grove rookworst (al dan niet gegaard),
  • aardappelen en zuurkool ,
  • zuurkool 

Bereiding

  • Leg de braadworst even in het warme water en bak hem daarna zoals je gewend bent. Om en om tot de worst bruin is en daarna laat je alles nog een minuutje of 15 - 20 doorsudderen. Barbecueworstjes zijn al gaar en die kun je dus gewoon opwarmen op de zuurkoolstamppot. Maak de jus af en serveer deze op het eind bij de aardappels en de zuurkool. Gaar de rookworst, in de zelfde tijd in heet water. Bij deze rookworst kun je ook het zuurkoolspek koken. Leg de plakken er maar gewoon bij in. Dat gaat prima. Maak intussen de zuurkool klaar en gaar de aardappels. Leg alles bij elkaar op één grote schotel en smullen maar. 

  • Gewoon een pot bier

Terug naar boven