Chinese Ribeye met mandarijn

Ingrediënten

  • Winkelklare ribeye, in smalle reepjes gesneden.
  • 20 ml Sojasaus (Japanse of shoskoyu; deze is minder zout en juist wat zoeter en lichter van smaak)
  • 20 ml Droge sherry
  • 5 gram Verse gemberwortel, fijngehakt
  • 10 ml Sesamolie
  • 30 ml Arachideolie
  • 2 gram Witte peper
  • 10 gram Gram gedroogde mandarijnenschil, fijngesneden (u kunt mandarijnenschil ook kopen in Aziatische toko’s)
  • 3 gram Suiker
  • 10 gram Maïzena
  • 200 ml Runderbouillon  
  • Winkelklare ribeye, in smalle reepjes gesneden.,
  • 20 ml Sojasaus (Japanse of shoskoyu; deze is minder zout en juist wat zoeter en lichter van smaak),
  • 20 ml Droge sherry,
  • 5 gram Verse gemberwortel, fijngehakt,
  • 10 ml Sesamolie,
  • 30 ml Arachideolie,
  • 2 gram Witte peper,
  • 10 gram Gram gedroogde mandarijnenschil, fijngesneden (u kunt mandarijnenschil ook kopen in Aziatische toko’s),
  • 3 gram Suiker,
  • 10 gram Maïzena,
  • 200 ml Runderbouillon  

Bereiding

  • Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af.

  • Breng het vlees in een bak. Meng de sojasaus, sherry, gember en sesamolie; roer dit door het vlees en laat dat minstens 1 uur marineren in een afgedekte bak in de koelcel. Verhit de arachideolie in een stoofpan, zodat de olie zich goed verspreidt. Roerbak daarin het vlees ca. 5 minuten op hoog vuur tot het van kleur verandert. Roer de peper, mandarijnenschil, sojasaus en suiker door het vlees. Roer de maïzena met wat bouillon tot een papje en voeg dan de rest van de bouillon toe en roer door. Giet dit mengsel al roerend bij het vlees. Blijf roeren tot de saus kookt en dikker wordt. Tenslotte de massa snel laten afkoelen – op een koele plaats – en meteen laten doorkoelen in de koelcel.

  • Presenteer ribeye met mandarijn in stenen bakken. Zorg voor goed gevulde schalen en schone uitscheplepels. Presenteer het gerecht daarnaast ook in oven -/magnetronbakjes met 1 vakje; 300 á 400 gram ribeye met mandarijn per bakje. Hierbij kan gekookte rijst worden geserveerd.

  • Magnetron: het bakje in de magnetron plaatsen; magnetron 700w, folie inprikken, daarna verwarmen. Au bain marie: verwarmen met gesloten folie, niet koken. Oven: oven voorverwarmen op 180˚C, in bakje, pannetje of ovenschaal 25 minuten verwarmen. Het gerecht moet door en door verhit worden. 

Terug naar boven