Gemarineerd varkensvlees in curry pindakaas

Ingrediënten

  • Mager varkensvlees in blokjes van 4 cm snijden Voor de marinade
  • 110 gram Sake (Japanse rijstwijn)
  • 5 Teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 gram Gemalen gember
  • 3 gram Witte peper
  • 10 gram Keukenzout Ingrediënten voor bereiding
  • 10 gram Kerrie (Djawa), Javaanse Curry
  • 40 gram Pindakaas, met stukjes noot
  • 5 gram Pittige Chili-saus
  • 200 ml Runderbouillon
  • 1 gram Gemalen kruidnagel
  • 1 gram Gemalen karwij (Djintan)
  • 75 gram Sojasaus (heeft een mild aroma en is donker van kleur)
  • 100 gram Rozijnen
  • 2 Bananen
  •   Bloem om blokjes door te wentelen
  • 100 ml Olie, om in te bakken
  • Mager varkensvlees in blokjes van 4 cm snijden Voor de marinade,
  • 110 gram Sake (Japanse rijstwijn),
  • 5 Teentjes knoflook, fijngehakt,
  • 3 gram Gemalen gember,
  • 3 gram Witte peper,
  • 10 gram Keukenzout Ingrediënten voor bereiding,
  • 10 gram Kerrie (Djawa), Javaanse Curry,
  • 40 gram Pindakaas, met stukjes noot,
  • 5 gram Pittige Chili-saus,
  • 200 ml Runderbouillon,
  • 1 gram Gemalen kruidnagel,
  • 1 gram Gemalen karwij (Djintan),
  • 75 gram Sojasaus (heeft een mild aroma en is donker van kleur),
  • 100 gram Rozijnen,
  • 2 Bananen,
  •   Bloem om blokjes door te wentelen,
  • 100 ml Olie, om in te bakken

Bereiding

  • Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Marineren: meng de Sake, knoflook, gember, zout en peper goed onder elkaar, meng deze marinade goed met het vlees en laat dit in een schone bak afgedekt minstens 5 uur marineren. Bereiding: Verhit de olie in een stoofpan, neem het vlees uit de marinade en laat het in een vergiet uitlekken, wentel het daarna door de bloem, bak daarna het vlees aan alle kanten bruin. Meng Curry, pindakaas, Chilisaus en bouillon en voeg dit bij het vlees, laat het vlees op zacht vuur gaar worden. Voeg daarna kruidnagel, karwij en sojasaus toe. Voeg nu de rozijnen en de in pakjes gesneden banaan toe, alles voorzichtig onder elkaar mengen, even heel goed doorverwarmen. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen. 

  • Presenteer dit gerecht in zwarte of witte stenen bakken. Breng dit gerecht ook in oven -/magnetronbakjes. Advies voor de consument: in de magnetron verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van de magnetron, folie vooraf inprikken. Of verhit het gerecht in een pannetje, op middelhoog vuur, zeker 15 minuten, regelmatig voorzichtig omroeren. Of verwarmen in een oven van 150° Celsius tot het gerecht door en door warm is, af en toe omroeren. Borden vooraf warm maken in heet water. 

Terug naar boven