Boston baked beans

Ingrediënten

  • 500 gr witte bonen (pot).
  • 400 gr gekookte ham (dikke plakken)
  • 2 uien
  • 200 gram zuurkoolspek
  • paar kruidnagels
  • 3 eetlepels suikersiroop
  • 2 theelepels mosterdpoeder
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • zwarte peper
  • Tip: In plaats van witte bonen kun je ook witte bonen in tomatensaus nemen. Laat dan een groot deel van de tomatenketchup weg. 
  • 500 gr witte bonen (pot).,
  • 400 gr gekookte ham (dikke plakken),
  • 2 uien,
  • 200 gram zuurkoolspek,
  • paar kruidnagels,
  • 3 eetlepels suikersiroop,
  • 2 theelepels mosterdpoeder,
  • 4 eetlepels tomatenketchup,
  • zwarte peper,
  • Tip: In plaats van witte bonen kun je ook witte bonen in tomatensaus nemen. Laat dan een groot deel van de tomatenketchup weg. 

Bereiding

  • Snijd het zuurkool spek in kleine stukjes en de uien in ringen. Voeg deze ingrediënten toe aan de bonen die je in een pan hebt gedaan. Maak ze samen warm. Leg nu een ui waarin je een paar kruidnagels hebt gestoken in een vuurvaste schaal samen met e dikke plakken ham. Maak een saus van een halve liter van het kookvocht van de bonen samen met suikersiroop, mosterdpoeder, tomatenketchup, wat zout en zwarte peper. Giet deze saus over de bonen en het vlees. Zorg ervoor dat het vlees goed onder de bonen ligt. dek de schaal af en plaats hem in een voorverwarmde oven. Laat het geheel garen op 180°C gedurende drie kwartier. Tien minuten voor het einde verwijder je de deksel voor een mooie eindkleur. Serveer de Boston baked beans met been andijvie- of tomatensalade. 

  • Het is ook mogelijk om het recept te bereiden op de barbecue met een gesloten deksel.

  • Heerlijk met een glas bier of een volle rode wijn.

Terug naar boven