Dit gerecht bereid je in de oven, maar kan ook heel goed gestoomd worden. Toch geven deze twee bereidingswijzen weer een andere smaak aan de vis. Bereid daarom dit gerecht op de manier hoe jij wilt en laat je verrassen door de heerlijke smaken van tongschar met paddenstoelen en kervel.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de tongschar naast elkaar. Draai de champignonstelen uit de hoedjes. Hak de steeltjes fijn en meng ze met kervel en zure room. Verdeel dit mengsel over de tongschar, rol deze strak op en steek ze vast met een cocktailprikker. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschotel.
Schenk de bouillon over de visrolletjes en maal er peper over. Dek dit af met een deksel of aluminiumfolie en zet het gerecht 15 minuten in het midden van de oven.
Snijd de champignonhoedjes in plakjes. Verhit de olie en bak de paddenstoelplakjes 2 minuten. Schep de visrolletjes uit de schaal en houd ze warm. Voeg tomatenpuree, cayennepeper en kookvocht bij de kastanjechampignons en laat dit iets inkoken. Serveer de visrolletjes met wat saus eromheen.
Broccoliroosjes of peultjes en tagliatelle zijn er lekker bij.
Stoom de visrolletjes eens in een stoommandje of in het bovenste gedeelte van een stoompan.Vervang kastanjechampignons eens door gemengde bospaddenstoelen zoals oesterzwammen, shii-take en bundelzwammen.
Bron: Kookboek "Over Vis & Vis"