Soesjes met kaas/ rauwe ham vulling

Ingrediënten

  • 1000 gram Mondeaal 3s soezenmix (wanneer andere soezenmix wordt gebruikt, let dan op de aanwijzigingen op de verpakking voor wat betreft de hoeveelheid water)
  • 1500 ml Water (water 40 á 50˚C)*
  • 500 gram Snippers gekookte ham
  • 200 gram Zachte monchou kaas
  • 60 gram Koffieroom
  • 10 gram Paprikapoeder
  • 300 gram Fijngesnipperde rauwe ham
  • 10 gram Fijngehakte verse peterselie
  • 1000 gram Mondeaal 3s soezenmix (wanneer andere soezenmix wordt gebruikt, let dan op de aanwijzigingen op de verpakking voor wat betreft de hoeveelheid water),
  • 1500 ml Water (water 40 á 50˚C)*,
  • 500 gram Snippers gekookte ham,
  • 200 gram Zachte monchou kaas,
  • 60 gram Koffieroom,
  • 10 gram Paprikapoeder,
  • 300 gram Fijngesnipperde rauwe ham,
  • 10 gram Fijngehakte verse peterselie

Bereiding

  • De grondstoffen in een mengkom doen en 3 minuten in de tweede versnelling laten draaien (mengen) tot er een mooi gladde massa is verkregen. Dit soezenbeslag in een spuitzak doen die is voorzien van een gladde spuitmond en op een beboterde (licht ingevette) en met bloem bestoven bakplaat bolletjes spuiten. Maak de bolletjes zo groot als een walnoot. Oven voorverwarmen op 220˚C de bolletjes deeg licht besproeien met water en de bolletjes 10 á 15 minuten afbakken tot ze licht bruin zijn. Na ca. 5 minuten de schuif openzetten of de deur heel even openen om de damp te laten ontsnappen. De soezen in de werkruimte laten afkoelen. Tip: de afgekoelde soezen kunnen in een gesloten plastic zak in de diepvries worden bewaard.

  • Klop de monchou met de koffieroom en paprikapoeder met een mixer in ca. 5 minuten romig. Meng er daarna de gesnipperde rauwe ham door en de peterselie, tot er een goede verdeling is verkregen.

  • Snijd de kopjes van de soesjes en vul en vul de soesjes met kaas/rauwe ham vulling via een spuitzak met kartelmond.

  • Deze soesjes kunnen dienen als borrelhapjes, voorgerecht, als onderdeel van warm/koud buffet. De soesjes kunnen vooraf worden gebakken en worden bewaard in gesloten plastic zak in de diepvriescel en zo op voorraad worden gehouden om ze wanneer nodig te ontdooien en te vullen.

Terug naar boven