Kook 2 eieren hardgekookt. Laat het bladerdeeg ontdooien op de werktafel. Klop 2 eieren en meng deze met 15 ml water.
Maak de groenten schoon en hak de ui fijn, pers de knoflook, snijd de paprika en chorizo in kleine blokjes en de rauwe ham in dunne smalle reepjes. Ontvel de tomaten en haal de pitjes eruit, snijd vervolgens klein. Ontpit de olijven en snijd ook deze klein.
Verhit olie in een stoofpan. Voeg de ui, knoflook en de paprika toe en laat het op een laag vuur ongeveer 7 minuten bakken, tot alles zacht is. Voeg vervolgens de chorizo, rauwe ham en kalfsgehakt toe aan de pan en laat het op middelmatig voor 5 minuten bakken.
Pak een kleine koekenpan en verwarm hier de saffraan in op middelmatig vuur. Schud de pan herhaaldelijk ongeveer 1 minuut lang.
Voeg hierna de saffraan, tomaat, olijf, komijn en peper toe aan de pan met kalfsgehakt. Laat het geheel met deksel op de pan ongeveer 10 minuten sudderen.
Verwijder het deksel van de pan en laat het verder sudderen tot het vocht verdampt is (ongeveer 3-4 minuten). Voeg daarna de stukjes hardgekookt ei toe en meng alles goed door.
Vul één helft van het deegrondje met 15 gram vulling, laat aan de buitenkant een rand vrij. Maak de rand van de andere helft van het deegrondje nat met geklopt ei.
Leg de lege helft van het rondje over de vulling en druk de randen goed op elkaar. Druk het verder aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met geklopt ei.
Verwarm de oven voor op 180˚C. Leg de pasteitjes op een ingevette bakplaat met bakpapier en laat ze in 15 minuten goudgeel bakken.
Eet smakelijk!