Maak alle groenten schoon. Verkleinde diverse ingrediënten zoals hierboven omschreven.
Verhit 15 ml olie in een pan op matig vuur en roerbak hierin 5 minutenrauwe ham, ui en knoflook. Voeg dan half-om-half gehakt en kippengehakt toe en bak dit 5 minuten mee. Breng dan tomatenpuree, suiker en water erbij en breng het mengsel al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat het mengsel 20 minuten sudderen. Roer fijngehakt ei, koriander en augurk erdoor en laat het mengsel ten minste 30 minuten goed afkoelen.
Leg de cirkels bladerdeeg van 10 centimeter doorsnee op de werktafel. Verdeel de vulling in 25 porties. Leg midden op de deegrondjes een portie vulling en bestrijk de randen van het deeg licht met eiwit. Klap het rondjes (dan krijgen we dus de vorm van een halve cirkel) en randen goed tegen elkaar vast (eventueel met een vork).
Verhit een laagje van 1 tot 2 centimeter olie in een grote pan op matig vuur en bak hierin een deel van de Emannadas (pasteitjes) in circa vier á vijf minuten aan beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Daarna snel doorkoelen in de koelcel. Laat de klanten van tijd tot tijd proeven van deze nieuwe deegsnack uit eigen keuken. Advies voor de klant: opwarmen in een voorverwarmde oven van 150˚C circa gedurende 20 minuten tot ze door en door warm zijn.