Mini quiches met roompaté/uiringen

Ingrediënten

  • ± 500 gram plakken blader- of korstdeeg (in de handel verkrijgbaar, koelvers of diepgevroren of op rol)
  • Opgeklopt ei
  • 20 ml Olie
  • 40 gram Boter
  • 200 gram In dunne ringen gesneden uien
  • 250 gram Roompaté verkruimeld
  • 4 Eieren
  • 120 ml Room
  • ± 500 gram plakken blader- of korstdeeg (in de handel verkrijgbaar, koelvers of diepgevroren of op rol),
  • Opgeklopt ei,
  • 20 ml Olie,
  • 40 gram Boter,
  • 200 gram In dunne ringen gesneden uien,
  • 250 gram Roompaté verkruimeld,
  • 4 Eieren,
  • 120 ml Room

Benodigheden

  • Ronde vormpjes van aluminium of aardewerk (met een diameter van  ca 5 cm Ø).

Bereiding

  • Als diepgevroren deeg wordt gebruikt: eerst ontdooien.

  • Snijd uit het deeg zodanige plakjes (8 cm) dat tot aan de rand belegd zijn

  • Vet de vormpjes in met iets boter en beleg die met de plakjes deeg. Verhit de olie en de boter in een koekenpan en fruit de uien ringen 20 minuten op laag vuur (af en toe roeren). Zet het vuur iets hoger en bak de ui in 10 minuten goudbruin. Laat de ui ringen afkoelen en verdeel die over de met deeg belegde vormpjes. Verkruimel de paté over de 10 vormpjes (dus ca. 25 gram per vormpje). Klop de eieren en de room door elkaar en schenk dit mengsel over de gevulde vormpjes. Verwarm de oven voor op 190˚C. Bak deze mini-quiches in 20 minuten goudbruin. De gare quiches laten afkoelen en in luchtdichte afgesloten doos in de vriescel bewaren. Bevroren quiches hoeven niet te worden ontdooid wanneer ze worden opgewarmd (ca.10 minuten in de oven (150˚C), in elk geval tot ze door en door heet zijn. Maar vers verkopen is aantrekkelijker; en u kunt ze ook warm vanuit de oven in de winkel verkopen.  

Terug naar boven