Kipfilet met vel

Ingrediënten

  • 3 ons kipfilet
  • 1 klein blik ananasstukjes
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 kopje water
  • peper en zout
  • suiker naar smaak
  • olie
  • 3 ons kipfilet,
  • 1 klein blik ananasstukjes,
  • 3 eetlepels bloem,
  • 1 kopje water,
  • peper en zout,
  • suiker naar smaak,
  • olie

Bereiding

  • Kruid de kipfilet met peper en zout. Giet de ananasblokjes af en bewaar het sap in een apart schaaltje en bewaar deze. Bak de filets om en om in de koekenpan en voeg de ananasstukjes toe wanneer ze beginnen te kleuren. Bak de stukjes mee. Voeg de bloem toe en laat deze gedurende 2 minuten meegaren. Voeg het ananassap samen met het kopje water toe. Controleer de smaak en voeg eventueel nog een beetje suiker toe. Roer tot er een dikke saus ontstaat. Serveer de kip met rijst en een lekkere komkommersalade.

  • Tip: Je kunt de filets ook in reepjes snijden en ze op dezelfde manier bakken in een wok. 

  • Chardonnay (fruitig, uit o.a. Argentinië, Australië, Chili, Zuid-Afrika, Zuid Frankrijk) Graves Superieur (halfzoet) Muscat (droog) Torrontes (Argentinië)

Terug naar boven