Curry’s kalfsspiezen
Ingrediënten
-
750 gram winkelklare kalfslende, 100% afgevliesd, in blokjes van 2,5 x 2,5 cm gesneden.
-
5 gram Keukenzout
-
250 gram Gesnipperde verse ui
-
2 Teentjes knoflook,geperst
-
20 gram Geraspte verse gemberwortel
-
40 ml Citroensap
-
15 gram Korianderpoeder
-
15 gram Komijnpoeder
-
15 gram Garam masala (mengsel van gemalen specerijen). Garam masala in supermarkt of Indische toko en reformwinkel verkrijgbaar
-
80 ml Yoghurt
-
750 gram winkelklare kalfslende, 100% afgevliesd, in blokjes van 2,5 x 2,5 cm gesneden.,
-
5 gram Keukenzout,
-
250 gram Gesnipperde verse ui,
-
2 Teentjes knoflook,geperst,
-
20 gram Geraspte verse gemberwortel,
-
40 ml Citroensap,
-
15 gram Korianderpoeder,
-
15 gram Komijnpoeder,
-
15 gram Garam masala (mengsel van gemalen specerijen). Garam masala in supermarkt of Indische toko en reformwinkel verkrijgbaar,
-
80 ml Yoghurt
Benodigheden
- Metalen spiesen
- keukenmachine of staafmixer.
Bereiding
-
Kalfslende in blokjes van 2,5x2,5 cm snijden. Pureer gesneden ui, uitgeperste knoflook, geraspte gemberwortel, citroensap, korianderpoeder en komijnpoeder met de staafmixer of keukenmachine; voeg yoghurt en zout op het laatst toe tijdens het pureren. Rijg blokjes vlees aan de spiesen, Leg ze in een grote platte bak en wrijf het vlees rondom in met de gepureerde massa. Laat alles 12 uur inwerken in de koelcel (bakken afdekken).
-
Dit is een heerlijk barbecueproduct. Ook in de grill of koekenpan doen ze het goed (5 à 10 minuten bakken toto ze lichtbruin zijn).
-
Bekijk ook andere recepten