Vleeskrabbetjes in een speciale marinade

Ingrediënten

  • Vlezige varkensribbetjes met het ribbeentje er nog aan
  • 7 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 sjalotjes, schoongemaakt en fijngehakt
  • 50 gram bruine suiker
  • 3 jalapeňo, fijnhakken (hete groene of rode Mexicaanse chili die veel worden gebruikt)
  • 180 ml sojasaus
  • 1 gram kurkuma
  • 1 gram gemalen koriander
  • 50 gram fijngehakte gemberwortel
  • 100 gram pinda’s, gemalen of fijngehakt
  • Geraspte schil en sap van 2 citroenen
  • Vlezige varkensribbetjes met het ribbeentje er nog aan,
  • 7 tenen knoflook, fijngehakt,
  • 5 sjalotjes, schoongemaakt en fijngehakt,
  • 50 gram bruine suiker,
  • 3 jalapeňo, fijnhakken (hete groene of rode Mexicaanse chili die veel worden gebruikt),
  • 180 ml sojasaus,
  • 1 gram kurkuma,
  • 1 gram gemalen koriander,
  • 50 gram fijngehakte gemberwortel,
  • 100 gram pinda’s, gemalen of fijngehakt,
  • Geraspte schil en sap van 2 citroenen

Bereiding

  • Weeg de ingrediënten voor de marinade af. Meng de ingrediënten in een bak. Voeg de vleeskrabbetjes toe, roer ze goed door de marinade en laat ze marineren (4 uur in de werkruimte of 48 uur afgedekt met folie in de koelcel).

  • Vleeskrabbetjes kunnen gemarineerd, of gemarineerd voorgegrilld worden verkocht. Bij verkoop van voorgegrillde vleeskrabbetjes is de bereidingtijd op de barbecue van de consument uiteraard veel korter. Rauw op de barbecue kan de buitenkant de indruk geven dat ze gaar zijn, terwijl het vlees tegen het been juist niet gaar is. Dat moet worden voorkomen.

Terug naar boven