Gemarineerde speklapjes als hoefijzers

Ingrediënten

  • Mager buikspek, zonder zwoerd en been
  • 120 gram Bloem
  • 50 gram Keukenzout
  • 10 gram Witte peper
  • 5 gram Mosterdpoeder
  • 5 gram Dillepoeder
  • 5 gram Gemberpoeder
  • 5 gram Groentebouillonpoeder. Alles zeer goed door elkaar mengen tot er een goede verdeling is verkregen.
  • 50 gram Droge kruidenmix(zie hierboven)
  • 40 ml Olijfolie of andere plantaardige olie
  • Kersttomaatjes
  • Mager buikspek, zonder zwoerd en been,
  • 120 gram Bloem,
  • 50 gram Keukenzout,
  • 10 gram Witte peper,
  • 5 gram Mosterdpoeder,
  • 5 gram Dillepoeder,
  • 5 gram Gemberpoeder,
  • 5 gram Groentebouillonpoeder. Alles zeer goed door elkaar mengen tot er een goede verdeling is verkregen.,
  • 50 gram Droge kruidenmix(zie hierboven),
  • 40 ml Olijfolie of andere plantaardige olie,
  • Kersttomaatjes

Benodigheden

  • Houten satépennen

Bereiding

  • Speklappen inwrijven met de olie en goed laten intrekken. Daarna goed inwrijven met de kruidenmix; licht aandrukken. Aan beide uiteinden een satépen in het lapje steken en het lapje buigen als een hoefijzer; aan de uiteinden van de pennen een kersttomaatje steken.

  • Presenteer deze gemarineerde speklapjes als hoefijzer in een mooie schaal in de toonbank met prijs en naamaanduiding, zorg dat de schaal altijd goed gevuld is en dat er altijd een schone vleestang bij is. Half lege schalen verkoopt niet. 

Terug naar boven