Kalfskotelet

Ingrediënten

  • 4 Kalfskoteletten   
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 4 eetlepels maïsolie
  • 4 eetlepels sake
  • 1    lenteui, in stukken van 1/2 cm gesneden1 eetlepel verse gember, geraspt
  •  2 stukjes steranijs, gekneusd 
  • 1 theelepel gemalen kaneel 
  • 4 schijven ananas van 1,5 cm dik
  • zout en peper uit de molen 
  • 4 Kalfskoteletten   ,
  • 1 eetlepel olijfolie ,
  • 4 eetlepels maïsolie,
  • 4 eetlepels sake,
  • 1    lenteui, in stukken van 1/2 cm gesneden1 eetlepel verse gember, geraspt,
  •  2 stukjes steranijs, gekneusd ,
  • 1 theelepel gemalen kaneel ,
  • 4 schijven ananas van 1,5 cm dik,
  • zout en peper uit de molen 

Bereiding

  • Vermeng de maïsolie met de sake, lenteui, gember, kaneel en de steranijs. Marineer de kalfskoteletten 4 uur in dit mengsel. Verwarm grill(pan) voor, bestrijk de kalfskoteletten en de schijven ananas rondom met olijfolie en grill alles, om en om, mooi bruin en nog iets rosé van binnen (bestrijk tijdens het grillen regelmatig met marinade). Neem de kalfskoteletten en ananas van de grill, bestrooi de kalfskoteletten met zout en vers gemalen peper. Leg op elke kotelet een schijf ananas en besprenkel het geheel met lauwwarme marinade. Lekker met kleefrijst en een frisse groene salade. 

  • Pomerol, Saint Emilion, Rioja Reserva, Riesling

Terug naar boven