Gemarineerde kip drumsticks met hete dipsaus

Ingrediënten

  • Winkelklare kip drumsticks
  • VOOR 1 KILOGRAM DRUMSTICKS
  • 30 gr currypasta
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1,5 dl dikke kokosmelk
  • 3 gr gehakte verse korianderblaadjes
  • 1 kleine rode peper, fijngesneden
  • 1 kleine groene peper, fijngesneden
  • 60 gr witte wijnazijn
  • Winkelklare kip drumsticks,
  • VOOR 1 KILOGRAM DRUMSTICKS,
  • 30 gr currypasta,
  • 2 teentjes knoflook geperst,
  • 1,5 dl dikke kokosmelk,
  • 3 gr gehakte verse korianderblaadjes,
  • 1 kleine rode peper, fijngesneden,
  • 1 kleine groene peper, fijngesneden,
  • 60 gr witte wijnazijn

Bereiding

  • Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. De currypasta mengen met de knoflook, kokosmelk, en koriander. Alles heel goed mengen tot een gladde massa is verkregen

  • Meng de rode en groene pepers en de witte wijnazijn in een mengkom heel goed onder elkaar, en presenteer er kleine reepjes bleekselderij en wortels bij.

  • Leg de kipdrumsticks in een schone bak giet de marinade over de kipdrumsticks, zorg ervoor dat de drumsticks goed bedekt zijn en laat ze afgedekt in de koelcel 24 uur marineren.

  • De gemarineerde kip drumsticks in de koelcel bewaren bij 1 tot 2 graden C. Bij voorkeur gevacumeerd om uitdroogverlies en kruidbesmetting te voorkomen.

  • Presenteer het product met de dipsaus in de toonbank. Zorg voor goed gevulde en schone schalen. Als het product nog niet bekend is, laat er dan ook eens van proeven en breng het als een typisch ambachtelijk product.

  • De kip drumsticks op een middelhete barbecue of onder een voorverwarmde grill in ongeveer 10 minuten gaar roosteren. Regelmatig omdraaien. Controleer of de drumsticks gaar zijn, door er met een vleespen in te prikken. Als er helder vocht uitloopt, zijn ze gaar en kunt u ze serveren. De drumsticks heet of koud met de dipsaus serveren.

Terug naar boven